Spitalul Judeţan din Galați nu mai are locuri la ATI

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Toate locurile în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Galaţi sunt ocupate,în timp ce municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la o rată de îmbolnăvire de 2,76 la mia de locuitori.

Conform rapoartelor Direcţiei de Sănătate Publică, şi la nivelul judeţului se constată o explozie de cazuri noi COVID-19.

Dacă la începutul lunii martie erau raportate zilnic în jur de 20 de cazuri, miercuri au fost nu mai puţin de 185, iar joi 98. Astfel, rata de îmbolnăvire este, la nivel de judeţ, de 1,92 la mie, cu 22.072 de persoane confirmate COVID 19 de la debutul pandemiei.

Valul de infectări a generat o creştere a numărului pacienţilor din spitale, astfel că toate cele 16 paturi din secţia ATI a Spitalului Judeţean Galaţi sunt ocupate.

În acest context, autorităţile gălăţene fac apel la populaţie să respecte cu stricteţe regulile sanitare şi să se vaccineze împotriva coronavirusului, potrivit news.ro.

„Principalul vector de răspândire a virusului sunt tinerii care socializează, se duc acasă şi uite aşa vedem că părinţii, bunicii, încep să se simtă rău, sună la 112 şi se confirmă infectarea", a declarat prefectul Gabriel Panaitescu.

Potrivit ultimelor rapoarte, localităţile din judeţul Galaţi cu incidenţa cea mai mare incidenţă sunt Tuluceşti (5.06), Băneasa (3.86), Scânteieşti (3.78), Municipiul Galaţi (2.76), Şendreni (2.59) Vânători (2.52), Braniştea (2.47), Măstăcani (2.28), Iveşti (2.25) şi Valea Mărului (1,97).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net