Spitalul Județean din Ploiești are un nou director. Fostul șef al DSP Prahova, Bogdan Nica, a fost numit în funcție

Ultima actualizare:

    Bogdan Nica a fost numit managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești
Bogdan Nica a fost numit managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești

Scandalurile de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a schimbat conducerea. Managerul interimar, chirurgul Sebastian Toma, a fost demis. Fostul șef al DSP Prahova, Bogdan Nica, a fost numit în funcție.

Iulian Dumitrescu, noul președinte al Consiliului Județean Prahova, a semnat, ieri, 26 octombrie, ordinul pentru numirea lui Bogdan Nica în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

”Mă simt onorat de propunerea domnului președinte Dumitrescu și voi prelua conducerea spitalului județean. Sper ca activitatea celei mai mari unități din Prahova să fie mult schimbată în bine”, a declarat  Bogdan Nica, pentru observatorulph.ro.

Acesta a fost șef al DSP Prahova în perioada aprilie-iulie, apoi a fost numit Director General la Direcția de Asistență Medicală Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății.

Cel mai probabil medicul Bogdan Nica va prelua frâiele SJU în cursul acestei săptămâni.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost în ultima perioadă în centrul mai multe scandaluri. Șefa UPU, Violeta Tănase, a declarat săptămâna trecută că nu mai sunt locuri în ATI pentru pacienții Covid-19 și că medicii au ajuns să decidă pe cine salvează și pe cine nu.

Pacienții au stat în ploaie ca să treacă de triaj
Pacienții au stat în ploaie ca să treacă de triaj

În plus, ieri au apărut imagini cu pacienți care stăteau în ploaie ca să treacă de triaj. Bolnavii veniți pentru investigații sau proceduri medicale la Ambulatoriu au stat mai bine de 30 de minute până au ajuns la cort ca să li se ia temperatura și să spună la ce secție a spitalului vor să meargă.

Aici, vin pacienții din tot județul Prahova, care au diverse suferințe.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”La Spitalul Județean Ploiești au fost probleme de managamennt”

„Acolo, din evaluările noastre și din desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, managementul UPU – unde toți bolnavii care sunt izolați au rămas acolo, fără ca pe secțiile respective să avem locuri. Capacităm saloane de izolare sau de cei pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR de terapie intensivă mobilă, care a fost regândită, avem în continuare medici rezidenți detașați care deservesc terapia intensivă. Acolo, acel management n-a reașezat partea medicală pentru a primi acea patologie Covid și a degaja terapiile intensive, pentru a primi atât patologie non-Covid, cât și patologie Covid pe sectoare separate. Am avut discuții cu noua conducere a Consiliului Județean Prahova, care este ordonatorul de credite al Spitalului Județean din Ploiești, și avem promisiunea că, odată cu noul management, vom avea și o altă abordare a problemei”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi24.

Cel mai mare spital din Prahova este sufocat de pacienți. Ambulanțele îi aduc la Ploiești fără oprire.

Pacient care doarme pe holul Spitalului Județean din Ploiești
Pacient care doarme pe holul Spitalului Județean din Ploiești

Prahova este, de altfel, unul din județele focar. Sunt 9.170 de oameni confirmați cu coronavirus, iar spațiile alocate pentru acești  bolnavi nu mai sunt suficiente. 

La Ploiești, ajung pe pat cei în stare gravă, alții au așteptat pe hol chiar și două zile. Astăzi, 27 octombrie, Prahova are 168 de infectați, înregistrați în ultimele 24 de ore. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/revolta-directorului-dsp-prahova-bogdan-nica-totul-porneste-de-la-chermeze-baut-din

https://www.click.ro/news/national/salarii-uriase-la-spitalul-judetean-ploiesti-un-sef-de-sectie-castiga-aproape-10000-de

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net