Spitalul Universitar, amendat pentru pacientul mort abandonat pe scara de evacuare

Ultima actualizare:

    Ministerul a dat amenzi în cazul pacientului mort abandonat pe o scară, la Spitalul UniversitarFoto: observator.tv/Emanuel Ungureanu Facebook
Ministerul a dat amenzi în cazul pacientului mort abandonat pe o scară, la Spitalul UniversitarFoto: observator.tv/Emanuel Ungureanu Facebook

Spitalul Universitar de Urgență București a fost amendat cu 20.000 de lei, după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini cu un pacient mort, abandonat pe scara de evacuare a clinicii.

Asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spațiu neadecvat a fost sancționată cu o amendă de 1.000 de lei. Conducerii Spitalului Universitar i s-a pus în vedere că în termen de 30 de zile trebuie să identifice și să amenajeze un spațiu special pentru pacienții decedați. Spitalul Universitar este obligat să revizuiască procedura și să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de cazuri. 

Spitalul Universitar, amendat cu 20.000 de lei

„Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu.

Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ”, se arată în comunicat.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost cel care a publicat pe Facebook imagini cu un pacient decedat despre care a afirmat că a fost abandonat cu orele pe scările interioare, potrivit observator.tv.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net