Spotlight 2019. Care este traseul celui mai mare festival al luminilor din Romania

Ultima actualizare:
Traseu Spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

Spotlight 2019, festivalul internațional al luminii, se află la a cincea ediție. Între 18 și 21 aprilie, bucureștenii își pot clăti privirea cu jocuri spectaculoase de lumini, în fiecare dintre aceste seri, între orele 20.00 și 23:55. Iată care este traseul festivalului anul acesta.

În 2019, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii din București are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite). Festivalul de anul acesta marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției, intitulată: EuropeLights. 

Traseu Spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

Directorul artistic și curatorul celei de-a cincea ediții a festivalului de la București este directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik.

Traseu Spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

Tema acestei ediții – EuropeLights – celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală. Prin intermediul instalațiilor care folosesc în mod creativ lumina, tema EuropeLights urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană.


    Traseu Spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

În seara deschiderii, atmosfera a fost întreținută de DJ-ul de renume mondial Bob Sinclair, care a făcut ca ritmurile sale electronice să răsune în Piața George Enescu.

Traseu Spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

Traseul festivalului este Calea Victoriei, completat de spaţiile din Strada Lipscani şi din Piaţa Universităţii, care găzduiesc instalaţii interactive și sesiuni de video-mapping proiectate pe clădirile emblematice. 

Spotlight este cel mai mare festival din România dedicat luminii şi tehnologiilor din acest domeniu şi include anual o serie de instalaţii de lumină, proiecţii video, proiecte de iluminat arhitectural şi instalaţii artistice interactive ale artiştilor locali şi internaţionali. 

Traseu Spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net