Ofiţerii Serviciului Român de Protecţie şi Pază (SPP) au fost în perioada 12-18 octombrie, «profesori» pentru omologii din ţări precum Republica Moldova, Ucraina, Republica Georgia şi Bulgaria.


Experienţa dobândită de ofiţerii SPP în teatrele de operaţiuni şi în cadrul misiunilor desfăşurate de-a lungul timpului în ceea ce priveşte protecţia şi paza demnitarilor a fost un model de studiu pentru omologii acestora din Republica Moldova, Ucraina, Republica Georgia şi Bulgaria. La această activitate au participat peste 37 de ofițeri din serviciile similare ce asigură protecţia şi paza demnitarilor, din ţările mai sus menţionate.

1545164_1385208865072290_223360638_n.jpg

demnitari
Siguranţa demnitarilor este prioritatea ofiţerilor SPP
Foto Arhivă Personală

În cadrul programului de pregătire participanții au analizat și evaluat riscurile și vulnerabilitățile la adresa demnitarilor în noul context regional și global. Totodată, au fost abordate teme privind securitatea fizică a demnitarilor, securitatea informatică (cibernetică), chimică și bacteriologică, de identificare a dispozitivelor explozive, precum și securitatea transportului acestora (auto, aeriană și navală).

 
 
Loading...