De Dragobete, Serviciul Român de Informații a distribuit o urare care a devenit virală în scurt timp. Nu este prima dată când pagina de Facebook a SRI se remarcă prin micile glume făcute în pragul diferitelor sărbători.


Pe 24 februarie, de Dragobete, SRI a postat o fotografie care ilustrează expresia „fluturi în stomac”, sub forma radiografiei unei persoane. Continuă astfel "tradiția" reprezentată de publicarea unor mesaje amuzante și ambigue, care fac referire atât la evenimentul din ziua respectivă, cât și la diferite trăsături ale activității instituției. Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, ei s-au întrecut în comentarii la fel de comice precum postarea inițială a celor de la SRI. 

Spre exemplu, în 8 Martie, pe pagina de Facebook a instituției a fost publicată o urare inedită pentru femeile care își sărbătoreau ziua: ”Sunteți cele mai fidele detectoare de minciuni”. Și de Crăciun, SRI a postat un mesaj amuzant: ”Sărbători fericite tuturor curioșilor”. Mesajul este alăturat unei fotografii în care doi copii îl pândesc pe Moș Crăciun. 

Istoria sărbătorii

De secole, Dragobetele era comparat cu o divinitate asemănătoare lui Cupidon din mitologia romană sau lui Eros din  mitologia greacă. În schimb, în tradiția populară din țara noastră Dragobetele era cunoscut sub numele de "Năvalnicul" , "Logodnicul păsărilor" și Cap de primăvară, deoarece multe dintre tradițiile specifice  acestei sărbători populare se referă la îndrăgitul anotimp, primăvara. De asemenea, în timp, Dragobetele a fost perceput ca un flăcău iubăreț, chipeș și năzdrăvan și , an de an, este sărbătorit mai ales în Oltenia și în Vestul Munteniei în data de 24 februarie.

 
 
Loading...