Stadionul Naţional devine centru de analize Covid-19

Ultima actualizare:

    10.500 de bucureşteni vor fi chemaţi  pe Arena Naţională ca să fie testaţi
10.500 de bucureşteni vor fi chemaţi pe Arena Naţională ca să fie testaţi

În lipsa competițiilor sportive, cel mai mare stadion din România va deveni centru de testare COVID-19, a anunțat luni primarul Capitalei, Gabriela Firea.

”Vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului, pe un eșantion de 10.500 de bucureșteni, din diferite grupe de vârstă, realizat de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică. Acesta se va realiza pe Arena Națională, e un spațiu suficient de mare astfel încât să nu existe probleme cu distanțarea socială”, a declarat Gabriela Firea înconjurată de cei șase edili de sectoare.

Fiecare dintre bucureștenii selectați pentru acest program denumit ”Sunt imun la Covid-19” va primi până la sfârșitul săptămânii o scrisoare în care este detaliat proiectul și este invitat să participe ca voluntar, fiind cerut, astfel, acordul său de participare. Cei care acceptă trebuie să se înscrie apoi online, pe www.assmb.ro, la secțiunea „Sunt Imun la Covid?”, în vederea completării chestionarului de studiu.

Testarea va fi făcută de cadrele medicale din cabinetele școlare. Astfel, se va stabili, pe baze știintifice, care a fost răspândirea virusului în Capitală și gradul de imunizare. 

Spațiul de la Arena Națională este împărțit pe 6 secțiuni, corespunzătore celor 6 sectoare, fiecare având câte 5 puncte de testare care vor funcționa în două ture, zilnic între orele 8:00 – 20:00, de luni până duminică.

În același timp, continuă înscrierile pentru programul gratuit ”Testăm pentru București”. ”Testele sunt PCR, adică cele mai performante la nivel mondial. Constau în analizarea unei probe din exudatul nazal și faringian. Mai sunt 2.500 de locuri de înscriere pe platforma https://testampentrubucuresti.assmb.ro/”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net