«Stăm la coadă de la ora două noaptea, ca să intrăm la medic!»

Ultima actualizare:

    Majoritatea celor care aşteaptă să primească bon de ordine pentru a intra la specialist sunt oameni bătrâni
Majoritatea celor care aşteaptă să primească bon de ordine pentru a intra la specialist sunt oameni bătrâni

Vă mai aduceţi aminte de cozile la carne, de odinioară? Ei bine, la fel se stă la coadă, în prezent, pentru a primi bon de ordine la Ambulatoriul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi. De pe la doup dimineaţa se aşază oamenii la rând, majoritatea bătrâni care au nevoie să ajungă la medicii specialişti.

Ca şi când n-ar fi suficient că sunt bolnavi, ieşenii care au nevoie de un consult de specialitate sunt şi umiliţi. De ceva vreme, bolnavii cronici din acest judeţ sunt nevoiţi să stea la cozi interminabile la uşa Policlinicii Spitalului „Sf. Spiridon” ca să fie siguri că intră la medicul specialist chiar în ziua respectivă.

Spitalul „Sf. Spiridon” este cel mai mare din Iaşi
Spitalul „Sf. Spiridon” este cel mai mare din Iaşi

„Dacă nu vii cu noaptea în cap să prinzi loc în faţă, nu ai nici o şansă să primeşti printre primele bonuri de ordine şi să intri în aceeaşi zi la medic sau la o zi-două distanţă”, a declarat, pentru adevarul.ro, o pacientă.

Femeia spune că, dacă nu vii cu noaptea-n cap, nu prinzi bon
Femeia spune că, dacă nu vii cu noaptea-n cap, nu prinzi bon

Sunt cozi la ghişeul care eliberează bonuri de ordine pentru specialitatea „Diabet şi Boli Metabolice”, sunt cozi la un ghişeu general ce preia bolnavii cronici care au nevoie de un consult la altă specialitate şi sunt cozi la ghişeul unde se programează analizele medicale.

„Eu sunt aici de la ora 05.00, dar asta nu e nimic. Altă dată, am venit şi la 03.30 sau 04.00 şi aveam oameni în faţa mea”, a mărturisit o altă pacientă care încă aştepta la uşa policlinicii, la ora 5.30.

„La diabet vin să prindă rând şi la două dimineaţa. Pe ploaie, pe ninsoare, pe iarnă sau pe vară, vin de la ora două şi stau la uşă. Eu nu am voie să-i las pe hol până la 06.00 şi mă uit cum săracii oameni bolnavi stau şi aşteaptă, în loc să se odihnească”, a spus unul dintre portarii spitalului.

Deşi vin de la două noaptea la policlinică, oamenii sunt lăsaţi să intre în clădire la  6.00 dimineaţa
Deşi vin de la două noaptea la policlinică, oamenii sunt lăsaţi să intre în clădire la 6.00 dimineaţa

Primul bolnav care a luat bon de ordine pentru diabet a fost programat la medic în aceeaşi zi, la ora 08.00. Ca să fie primul la uşa specialistului, ieşeanul a spus că s-a trezit la ora patru. „Acum, ştiu sigur că nu pierd toată ziua stând să aştept în faţa unui cabinet medical. Eu am venit pentru vizita medicală de rutină care se face ca să continui tratamentul”, a precizat ieşeanul. Potrivit conducerii spitalului, problema cozilor din Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi va fi rezolvată lunile următoare, după introducerea unui soft de programare online a bolnavilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net