Sute de români ajung, în fiecare an, la urgențe din cauza rănilor provocate de petarde. Copiii sunt, în cele mai multe cazuri, victimele dispozitivelor pirotehnice.


Sunt însă și adulți care, deși știu că sunt ilegale, folosesc petarde pentru distracție și ajung în stare gravă la spital. Unii își pierd viața sau rămân mutilați. Un bărbat din Capitală a ajuns la spital în a doua zi de Crăciun după ce câinele său, speriat de exploziile petardelor, l-a atacat şi i-a provocat mai multe răni la membrele inferioare.

Animalul tocmai fusese scos la plimbare când, din cauza exploziilor unor petarde, şi-a schimbat atitudinea: a sfâşiat pantalonii stăpânului şi i-a provocat acestuia mai multe răni la picioare, au precizat poliţiştii care au intervenit. „Din cauza muşcăturilor şi a comportamentului agresiv al câinelui, proprietarul acestuia s-a speriat şi a cerut imediat ajutor prin telefon. La faţa locului a sosit o ambulanţă care nu a putut interveni - câinele era agitat şi încerca, încă, să-şi atace stăpânul”, au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Locale, conform ziare.com. Echipajul Poliţiei Locale a Capitalei a intervenit, alături de membrii Autorității pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), pentru capturarea câinelui. După ce patrupedul a fost prins, stăpânul a fost preluat şi transportat la spitalul Bagdasar Arseni pentru îngrijiri medicale. Câinele a fost dus la un centru ASPA. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: