Stare de alertă. Zborurile către mai multe ţări sunt suspendate timp de 14 zile

Ultima actualizare:

    Zborurile către mai multe țări au rămas suspendate pentru încă 14 zile
Zborurile către mai multe țări au rămas suspendate pentru încă 14 zile

De astăzi, 15 mai, România se află în stare de alertă, pentru 30 de zile. Printre măsurile luate de autorități se află și suspendarea zborurilor spre mai multe țări europene timp de 14 zile.

Potrivit Hotărârii 24, emisă pe 14 mai, privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național, zborurile spre Austria, Franța, Germania, Maria Britanie, Spania, SUA, Turcia, Iran, Statele Unite ale Americii și dinspre aceste țări sunt suspendate. Pe de altă parte, este suspendat transportul internaţinoal pentru toţi operatorii către Italia până la 1 iunie 2020.

Ce zboruri nu sunt anulate 

Sunt exceptate de la prevederi următoarele categorii de zboruri:

  • efectuate cu aeronave de stat;
  • de transport marfă şi/sau corespondență;
  • umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență;
  • pentru căutare-salvare sau de intervenție în situații de urgență, la solicitarea unei autorități publice din România;
  • având drept scop transportul echipelor de intervenție tehnică, la solicitarea operatorilor economici stabiliți în România;
  • aterizărilor tehnice necomerciale;
  • de poziționare a aeronavelor, fără încărcătură comercială (ferry);
  • tehnice în scopul efectuării unor lucrări la aeronave;
  • efectuate de transportatori aerieni deținători de licență de operare în conformitate

cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri sau pentru repatrierea unor cetățeni străini, din România către alte state, cu avizul Autorității Aeronautice Civile Române și al autorității competente din statul de destinație;

  • zborurilor efectuate de transportatori aerieni deținători de licență de operare în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), din alte 4 state către România pentru repatrierea cetățenilor români, cu avizul Autorității Aeronautice Civile Române, în baza acordului Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Afacerilor Externe;
  • zborurilor efectuate de transportatori aerieni deținători de licență de operare în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor din sectorul transporturilor prevăzuți în Anexa nr. 3 la Comunicarea privind implementarea Culoarelor Verzi („Green Lanes”) în temeiul Orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale – C(2020) 1897, din 23.03.2020, dinRomânia către alte state și din alte state către România, cu avizul Autorității Aeronautice Civile Române, al Ministerului Afacerilor Externe și al autorității competente din statul de destinație.

Și transportul rutier în străinătate este suspendat

Se suspendă transportul rutier internațional de persoane prin serviciiregulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, până la 1 iunie.

Situații excepționale

Prevederile nu se aplică transportului rutier internațional de persoane prin servicii ocazionale, în cazul în care sunt îndeplinite următoarele condiții cumulative:

  • sunt transportate numai persoanele care: au un contract de muncă valabil pe teritoriul statului de destinație, au drept de ședere valabil în statul de destinație sau se întorc în România din statul în care au lucrat sau au locuit;
  • există acordul, aprobarea sau avizul statelor tranzitate și a statului de destinație privind desfășurarea cursei;
  • operatorul de transport rutier informează Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea în cursă, cu privire la efectuarea cursei, precum și toate celelalte date și informații prevăzute de legislația specifică în vigoare; odată cu informarea respectivă, operatorul de transport prezintă acceptul tuturor statelor tranzitate precum și a statului de destinație pentru derularea transportului respectiv;
  • operatorul de transport rutier care efectuează transportul, împreună cu agenția de recrutare și persoanele care urmează a fi transportate iau toate măsurile necesare pentru respectarea normelor și recomandărilor autorităților responsabile privind evitarea aglomerării persoanelor, măsurile de protecție și siguranță a pasagerilor și conducătorilor auto.

Starea de alertă a întrat în vigoare pe 15 mai și durează 30 de zile. Pentru această perioadă au fost luate mai multe măsuri care au scop prevenirea răspândirii coronavirusului.

Prin urmare, românii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile închise, dar să respecte și alte măsuri anunțate de autorități.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net