Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Raed Arafat: "Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile"

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 14 decembrie Sursă foto: Arhivă Click!
Raed Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 14 decembrie Sursă foto: Arhivă Click!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit joi seara pentru a decide prelungirea stării de alertă, precum și măsurile restrictive care vor fi impuse populației, în vederea combaterii pandemiei de Covid-19. La finalul ședinței, șeful CNSU, Raed Arfat, a anunțat că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. În cursul zilei de vineri, 11 decembrie, va fi aprobată Hotărârea de Guvern care va prelua propunerile CNSU.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat joi seară că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Se vor menține aceleași reguli, printre care se numără și carantina de noapte - circulația este permisă între orele 23:00 și 5:00 doar din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere.

Raed Arafat a vorbit despre ce urmează în perioada sărbătorilor și a subliniat că este foarte important ca oamenii să respecte regulile căci România nu se află momentan pe o pantă descendentă constantă în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri. „E foarte important fiecare persoană ce va face în familie. Încă nu suntem pe descreștere consistentă.” „De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat. 

Întrebările primite de Raed Arafat după ședința CNSU

  • Ne putem face rezervări pentru vacanța la munte? Da, cu respectarea regulilor
  • Putem merge la colindat? Evitați, chiar dacă este o tradiție. Mersul din casă în casă înseamnă risc de infecție
  • Se menține carantina de noapte? Da, se menține carantina de noapte
  • De Revelion românii trebuie să stea în casă? Da, în casă sau în apropierea casei, nu vor fi permise petrecerile în stradă
  • Se poate ieși în fața blocului? Se pot pune multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care intră în contact cu multe persoane se pun în pericol pe ei și pe ceilalți
image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net