Stareţa contrabandistă. Maica Eleodora mergea în Turcia ca să încarce camioane cu materiale textile!

Ultima actualizare:

    Maica Eleodora supraveghea operaţiunea la IstanbulFoto: Arhiepiscopia Tomisului
Maica Eleodora supraveghea operaţiunea la IstanbulFoto: Arhiepiscopia Tomisului

Scandal la Arhiepiscopia Tomisului! Un preot misionar şi o maică stareţă sunt acuzaţi de contrabandă cu textile. Grupul infracţional din care făceau parte a fost arestat pentru 30 de zile.

Anişoara Dună (maica Eleodora), preotul misionar Gabriel Popa, manager la Arhiepiscopia Tomisului, şi Florin Badiu, director în cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, sunt acuzaţi de contrabandă cu materiale textile de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale. Contrabanda cu haine şi încălţăminte a început în 2013, spun oamenii legii. Marfa era luată din Istanbul (Turcia) şi adusă în România, unde era distribuită fie direct în magazine, fie la intermediari care o plasau apoi în diferite locuri spre a fi comercializată.

50 de autotrenuri cu marfă

Stareţa Eleodora era cea care mergea în Turcia, supraveghea încărcarea camioanelor cu haine şi apoi achita contravaloarea mărfii. Sâmbătă, 22 iulie, cei trei au fost reţinuţi de magistraţi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au emis, pe numele celor trei, mandate de arestare pentru 30 de zile. Prin această metodă, grupul infracţional a păgubit statul român, întrucât nu s-au plătit impozit pe profit şi nici taxa pe valoarea adăugată. Din cercetări a reieşit că prin această metodă au fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova. 

Documente de identitate falsificate

Poliţiştii i-au prins în flagrant pe membri ai grupării în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din Ilfov. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro. ”Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi”, arată Poliţia Română.  

Simplă călugăriţă

Preotul misionar Gabriel Popa este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuţii de manager pentru Mânăstirea Galeşu. Anişoara Dună (maica Eleodora) are 49 de ani şi este absolventă de liceu. Înainte să vină la mănăstirea din Dobrogea, ridicată pe locul unei foste colonii de muncă a Canalului Dunăre-Marea Neagră, ea era maică la mănăstirea Petru Vodă (Neamţ), unde stareţ era Justin Pârvu. În comunitatea monahală din Dobrogea, maica Eleodora este recunoscută ca fiind stareţa mănăstirii. La toate întâlnirile se recomanda astfel, iar în fotografiile oficiale, inserate de Arhiepiscopia Tomisului într-un album, maica poartă toiagul de stăreţie în mână. Cu toate acestea, în comunicatul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului, trimis după ce ea a fost acuzată de contrabandă, ea este numită simplă călugăriţă.   

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net