Starețul Mănăstirii Cotmeana, cercetat sub control judiciar pentru că a lovit mai mulți enoriași

Ultima actualizare:

    Starețul de la Cotmeana este sub control judiciar timp de 60 de zile
Starețul de la Cotmeana este sub control judiciar timp de 60 de zile

Ioan Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana din județul Argeș, este cercetat sub control judiciar, după ce, în 2013, a lovit mai mulți enoriași aflați în biserică. Printre aceștia, și un bebeluș de o lună.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au dispus, în 28 mai, punerea în mișcare a acțiunii penale față de stareț pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de purtare abuzivă. Este vorba despre întrebuințare de expresii jignitoare față de o persoană, patru infracțiuni de purtare abuzivă în sensul amenințării, lovirii sau altor violențe comise în exercitarea atribuțiilor de serviciu și o infracțiune de distrugere, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Conform aceleiași surse, ancheta vizează un incident produs în urmă cu aproape doi ani, când starețul a agresat mai multe persoane.

„Inculpatul, în calitate de stareț al Mănăstirii Cotmeana din județul Argeș, la data de 15.09.2013, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, slujind în incinta mănăstirii, a lovit-o pe persoana vătămată N.C. și i-a rupt bluza (...), după care a adresat cuvinte și expresii jignitoare persoanelor vătămate N.C., N.M., N.A.A. și N.A., iar după ce persoanele vătămate au ieșit din mănăstire și au chemat organele de poliție pentru aplanarea conflictului, inculpatul — în prezența organelor de poliție — a lovit persoanele vătămate N.A.A., N.A., N.M. și N.N.A. (minor în vârstă de o lună) ținut în brațe de mama sa N.M., cauzându-le vătămări ale integrității fizice”, se precizează în comunicat.

Pe durata controlului judiciar, inculpatul are obligația să se prezinte la Parchet și la poliție ori de câte ori este chemat, să informeze organele de anchetă cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat și să nu părăsească teritoriul României fără încuviințare. În plus, starețul nu poate să exercite în această perioadă profesia de preot.

Conform Codului penal, întrebuințarea de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsește cu închisoare de la o lună la șase luni sau cu amendă, iar în cazul amenințării sau lovirii, cuantumul pedepsei se majorează cu o treime, scrie digi24.ro. În cazul infracțiunii de distrugere, pedeapsa poate fi închisoarea de la o lună la trei ani sau amenda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net