A stat nevinovat după gratii şi cere cinci milioane de euro despăgubiri

Ultima actualizare:

    Nicolae Oros a trăit coşmarul închisoriiFoto: "Adevărul"
Nicolae Oros a trăit coşmarul închisoriiFoto: "Adevărul"

A făcut puşcărie, deşi nu era ucigaş! Nicolae Oros, acuzat că l-ar fi omorât pe taximetristul Bajkán Péter, împuşcat în februarie 2009, cere acum statului român despăgubiri de cinci milioane de euro. Magistraţii Tribunalului Bihor au respins acţiunea, astfel că procesul se mută la Curtea de Apel.

După ce a stat închis 14 luni, bihoreanul Nicolae Oros, cunoscut drept Iepu, a fost achitat. El a fost acuzat de procurori că l-ar fi ucis pe taximetristul Bajkán Péter, care a fost găsit împuşcat pe 11 februarie 2009, într-un şanţ din Calea Sântandreiului. Iepu a fost singurul suspect al anchetatorilor, care i-au găsit amprenta pe uşa maşinii celui ucis. Iepu s-a apărat de acuzaţie, spunând că i-a fost client taximetristului. Orădeanul a ajuns să fie închis 14 luni, iar după ce a fost pus în libertate au urmat cinci ani de procese.  Pe 3 martie 2015, Curtea de Apel Oradea avea să dea sentinţa finală: Nicolae Oros a fost achitat.

Iepu susţine că în cele 14 luni după gratii a dus o viaţă greu de imaginat. El a stat într-o celulă de şase metri pătraţi, împreună cu alte şapte persoane. Îşi spăla hainele şi lenjeria într-o găleată şi le usca deasupra patului. “Exista o singură fereastră mică din care, pe perioada verii, geamul era scos, rămânând doar gratiile, indiferent dacă ploua sau nu. Pentru curăţenie aveam o măturică. Mop nu ne-au dat, astfel că spălam celula, pe rând, cu un prosop de-al nostru", susţine Iepu, potrivit ebihoreanul.ro.

Avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul lui Oros, a deschis un proces în care pretinde statului daune materiale de 58.346 lei, reprezentând suma cheltuită de părinţii acuzatului în process. Avocatul cere în plus cinci milioane euro ca daune morale, deoarece, timp de şase ani, Oros a fost judecat şi etichetat drept criminal, iar 14 luni a stat în Penitenciarul Oradea. 

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net