«Stau la coadă să scutesc 15 lei la impozit»

Ultima actualizare:
La ghişee s-au format cozi  de la primele ore ale zilei (Fotografii: Roberto Sălceanu)
La ghişee s-au format cozi de la primele ore ale zilei (Fotografii: Roberto Sălceanu)

10%! Atât este reducerea pentru toţi cei care îşi plătesc impozitele până la sfârşitul lui martie. Pentru a economisi câţiva leuţi, românii au format cozi la ghişeele primăriilor.

Pentru că 31 martie pică duminică, într-o zi nelucrătoare, termenul de plată a taxelor şi impozitelor a fost prelungit până la 1 aprilie. Puţini români ştiu, însă, că pot să-şi achite şi luni, cu reducere, impozitele pe maşini, case şi terenuri.

„Mi-a fost frică să nu pierd reducerea. Nu am ştiut că pot plăti şi luni. Am crezut că azi (n.red - ieri) este ultima zi. Am de plătit 140 de lei, impozit pe locuinţă. Vă daţi seama, stau la coadă ca să scutesc 10-15 lei, cât înseamnă reducerea de 10%. Nu sunt bani mulţi, dar la pensia mea, orice leuţ contează.

Alecu Nicolae (73 de ani) este pensionar şi spune că pentru el contează orice leuţ


    La ghişee s-au format cozi  de la primele ore ale zilei (Fotografii: Roberto Sălceanu)
La ghişee s-au format cozi de la primele ore ale zilei (Fotografii: Roberto Sălceanu)

Mă gândeam că acum, pe ultima sută de metri, nu o să mai fie balamuc, pentru că mulţi au plătit deja taxele. De unde, cozi peste tot", spune Alecu Nicolae, un pensionar din Bucureşti în vârstă de 73 de ani. Situaţia este similară la toate birourile de colectare a taxelor şi impozitelor din ţară, unde, în ultimele zile, românii au format cozi pentru a-şi achita, la promoţie, dările la stat.

Iată unde mai poţi plăti ca să eviţi drumul la ghişeele primăriei:

- La bancă: prin ordin de plată şi internet-banking. Pentru a achita impozitele şi taxele locale la instituţiile bancare trebuie să cunoaşteţi contul primăriei, unde urmează să vărsaţi banii.

- Prin Internet: accesaţi www.ghiseul.ro, creaţi-vă un cont, obţineţi o parolă şi, pe baza lor, aveţi acces la informaţii referitoare la taxele pe care le aveţi de plătit. Impozitele se achită cu ajutorul cardului bancar. Multe primării au portaluri create special.

- La infochioşcuri: în supermarketuri, în malluri ori în alte locuri intens circulate, primăriile au amplasat aparate de încasat impozitele locale. Aveţi nevoie de cartea de identitate pentru a intra în sistem şi de un card bancar, cu care să efectuaţi plata obligaţiilor.

- La Poştă: prin mandat poştal se trimit banii în contul Direcţiei de Impozite şi Taxe din localitatea de domiciliu. Completaţi suma pe care o aveţi de plătit şi contul IBAN deschis la Banca Naţională de sucursala Trezoreriei. (Dan Brumar)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net