Stewardesă în vremea molimei. “Pasagerii asiatici aveau echipament alb din cap până-n picioare. Parcă zburam spre Lună”

Ultima actualizare:

Multe domenii de activitate au fost afectate în urma pandemiei de coronavirus, printre acestea numărându-se şi transportul aerian. Totuşi, mai există zboruri care sunt efectuate în această perioadă, ceea ce reprezintă o adevărată provocare pentru toţi cei aflaţi la bord. Elena, o stewardesă din România, vorbește despre experiența din ultima vreme.

Multe zboruri din Europa au fost anulate în perioada stării de urgenţă, mai ales înspre şi dinspre zonele roşii. Pentru zborurile care se mai efectuează în această perioadă s-au instituit reguli stricte, pe care trebuie să le respecte atât angajaţii companiilor aeriene, cât şi pasagerii. Multe stewardese au rămas la sol, iar cele care încă mai zboară dintr-un aeroport în altul dau piept cu numeroase provocări. Elena face parte din cea de-a doua categorie. 

“E greu, dar trebuie să facem asta”

„Compania noastră a continuat să funcționeze. Am zburat tot timpul ăsta. E greu, dar trebuie să facem asta. Totul depinde de profilul de pasageri. Oamenii sunt foarte recunoscători acum pentru că îi ducem acasă. S-a întâmplat ca unii pasageri să ne mulţumească plângând”, dezvăluie tânăra. 

Mulţi pasageri sunt precauţi şi urcă la bordul avionului echipaţi corespunzător măsurilor impuse de către autorităţi. „Am făcut un zbor spre Asia şi avionul era plin de asiatici veniţi din Europa. Aveam impresia că decolez spre Lună. Erau foarte bine echipaţi, aveau echipament alb din cap până în picioare”, își amintește Elena.

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, anunţă că distanţarea socială în aeroporturi şi în avioane este una dintre măsurile care se vor păstra la reluarea transportului aerian pentru călători. Comisia Europeană va elabora o serie de ghiduri în acest sens. 

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net