În stradă pentru părinţii ucişi pe trecerea de pietoni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Copiii celor doi soţi ucişi pe o trecere de pietoni din municipiul Târgu Jiu, în urmă cu şapte luni, au organizat sâmbătă un marş. Alături de mai mulţi prieteni şi membri ai familiei, au traversat mai multe treceri de pietoni din municipiu pentru a trage un semnal de alarmă atât pietonilor, cât şi şoferilor.

Soţii Murgu au fost ucişi pe 20 ianuarie, zi care va rămâne neagră în familie. Au fost spulberaţi de un şofer care a ignorat limita de viteză din zonă, dar şi faptul că soţii se aflau pe trecerea de pietoni. Amândoi au murit pe patul de spital, la câteva ore distanţă unul de celălalt. Cei cinci copii ai lor, toţi adulţi, s-au constituit părţi civile în procesul deschis pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. 

Punctul de pornire al marşului a fost în Parcul Central, la Poarta Sărutului, sâmbătă la ora 10.00. Traseul a fost: Poarta Sărutului, Calea Eroilor, Victoriei pietonal, Complex Parâng, Peco Petrom, Sens Giratoriu Kaufland, Mall. “Ne dorim să tragem un semnal de alarmă tuturor şoferilor şi pietonilor, să preţuiască viaţa”, ne-a spus Ioana Murgu, fiica victimelor. 

«Vrem să tragem un semnal de alarmă»

„M-au contactat foarte mulţi oameni. Am vorbit cu persoane din Iaşi, Galaţi, care ne-au spus că sunt alături de noi cu sufletul, dar nu pot ajunge în oraş. Suferă şi ei aceeaşi dramă, au încercat să organizeze şi ei un marş în aceeaşi zi cu noi, dar nu au primit aprobare”, ne-a mai mărturisit Ioana. La aproape şapte luni de la nenorocire, familia încă nu şi-a revenit din şoc. „Nu pot să spun că mai sunt la fel. Tristeţea persistă în familie. Greutatea care a venit acum pe umerii lor i-a maturizat foarte repede. Au crescut într-o familie unde au primit o educaţie extraordinară. Părinţii lor au fost exemplari”, ne-a spus Camelian, verişorul tinerilor. 

România este fruntaşă la numărul persoanelor care îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie. „Am dorit să tragem un semnal de alarmă atât şoferilor, cât şi pietonilor, pentru a preţui viaţa. România este pe primul loc în Europa la numărul accidentelor. Sunt mai multe victime pe străzi decât în război. Şoferii nu trebuie să meargă cu viteză şi să le dea prioritate pietonilor, iar pietonii, la rândul lor, să se asigure temeinic înainte de a traversa”,  a spus una dintre fiicele morţilor. Organizatorii au pregătit tricouri inscripţionate cu mesaje ca „Preţuieşte viaţa” sau „Stop accidentelor de circulaţie”.

simeon stalpnicul png

Click spune

Soţii Murgu  au murit pe 20 ianuarie, după ce au fost spulberaţi pe trecerea de pietoni. Copiii victimelor au iniţiat o petiţie online prin care cer să se înăsprească la peste 15 ani pedepsele aplicate celor care accidentează mortal pietonii. 

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net