Studentă la Medicină, vinde legume ca să-şi ajute familia

Ultima actualizare:

    Tânăra a luat 9,70 la Bac şi a obţinut 84 de puncte din 100 la examenul de admitere la Medicină
Tânăra a luat 9,70 la Bac şi a obţinut 84 de puncte din 100 la examenul de admitere la Medicină

Deşteaptă, frumoasă şi cu suflet mare! O tânără din Teleorman care a intrat la Medicină, la buget, vinde legume în piaţă ca să-şi ajute familia. O fotografie cu Lorena, făcută de o fostă profesoară, a devenit rapid virală pe Internet.

„Ea e Lorena. Din Peretu, Teleorman. Absolventă a Colegiului Naţional Al. I. Cuza. Secţia bilingv. Recent admisă la Medicină, la Bucureşti. La buget. Vinde la piaţă ca să-şi ajute părinţii să-şi vândă recolta proprie. Nu pot avea decât respect şi admiraţie pentru ea. Mai are şi ochii albaştri. Slăbiciunea mea...“, acesta este mesajul postat pe Facebook care însoţeşte poza ce a devenit virală. Peste 3.300 de oameni au dat like, iar în jur de 2.200 au distribuit-o. 

Autoarea imaginii este Cristina Sandu, care i-a fost profesoară de engleză Lorenei în liceu. „A fost o reacţie de moment s-o fotografiez“, a mărturisit Cristina pentru adevarul.ro. Îşi mai văzuse eleva în vacanţa din clasa a IX-a, când a cumpărat morcovi de la ea. Lorena voia să îi dea pe gratis, dar profesoara nici n-a vrut să audă. Iar miercuri, 8 august, căuta ardei de la ţărani şi a zărit-o pe fosta ei elevă. O înlocuia pe mama ei pe care a trimis-o din aerul dogoritor al pieţei în magazinele cu aer condiţionat. 

A obţinut 84 depuncte din 100

Despre ea, Lorena, pe numele întreg Lorena Buzdugan, spune că postarea de pe Facebook a fost o surpriză neaşteptată. Lori, cum îi zic prietenii, are 18 ani şi locuieşte în Peretu, o comună din Teleorman situată la vreo 60 de kilometri de reşedinţa de judeţ. Părinţii ei sunt agricultori de ani buni. Au culturi de ţelină, cartofi şi ardei la Peretu. „Nu e prima dată când vând legume. În fiecare vacanţă ajut cum pot şi la grădină, şi la vânzarea produselor“, spune fata.

A absolvit profilul Matematică-Informatică Bilingv la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“ din Alexandria, unde, vreme de patru ani, a făcut zilnic naveta, din Peretu la Alexandria, cu autobuzul. „Eh, era...rutină“, zice ea. La Bacalaureat a luat 9,70 şi i s-a părut uşor. 


    Imaginea cu Lorena, studenta care vinde ardei la tarabă, a făcut furori în mediul virtualFoto: Facebook / Cristina Sandu
Imaginea cu Lorena, studenta care vinde ardei la tarabă, a făcut furori în mediul virtualFoto: Facebook / Cristina Sandu

Din clasa a X-a a început să înveţe pentru Medicină. Două profesoare, una de la liceul absolvit şi alta din Roşiorii de Vede au ajutat-o să fie cu Biologia şi Chimia la nivelul cerut la examen. „Mereu am fost încurajată de familie să fac ceea ce îmi doresc, am fost susţinută şi cred că asta e cel mai important“, zice ea.

La examenul din 25 iulie, la UMF Bucureşti, a avut emoţii, cu toate că a apreciat subiectele primite drept accesibile. „M-am pregătit mult înainte. Ştiam la ce să mă aştept”. A obţinut 84 de puncte din 100 şi a intrat pe un loc la buget.  Punctajul o mulţumeşte, deşi adaugă un „se putea şi mai bine“. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net