Studenţii medicinişti francezi şi italieni au făcut practică pe cadavrele de la Cluj

Ultima actualizare:

Conducerea IML Cluj susţine că are încheiat un protocol de colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca în baza căruia se desfăşoară activităţi didactice şi ştiinţifice, potrivit adevarul.ro.

“Subliniem faptul că toate aceste activităţi se desfăşoară cu respectarea întocmai a dispoziţiilor legale în vigoare. Catedrele de anatomie, de anatomie patologică şi serviciile de prosecturi şi anatomie patologică pot prelua, în scop didactic şi ştiinţific, cadavrele nerevendicate într-o perioadă mai mare de 10 zile după deces sau cele fără aparţinători, în temeiul dispoziţiilor art. 19 lit. c din Legea nr. 104 / 2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului.

Menţionăm că toate procedurile efectuate asupra cadavrelor în discuţie au avut exclusiv un scop didactic şi ştiinţific, aceste proceduri desfăşurându-se în sala de autopsie a IML Cluj-Napoca şi respectiv în sala de disecţie a UMF Cluj-Napoca, în cadrul Cursului internaţional de chirurgie plastică organizat de UMF Cluj-Napoca în parteneriat cu Academia Chirurgica “Durante Scacchi” din Italia”, se arată în comunicatul legiştilor clujeni.Aceştia susţin că nu este vorba de nici o profanare de cadavre, ci doar de studiu ştiinţific.

Comunicatul a venit după ce pliţiştii clujeni au început o anchetă, miercuri, în urma unei plângeri penale privind profanarea de cadavre la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj. Plângerea făcea referire la decapitarea a şase corpuri.

Mai mult, s-a descoperit că unul dintre cadavre avea şi organele genitale tăiate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net