Studiu îngrijorător. 90% din viață o petrecem în casă și la birou

Ultima actualizare:

    Cei mai mulți copii petrec timpul liber în casă, în fața calculatorului
Cei mai mulți copii petrec timpul liber în casă, în fața calculatorului

Ne lipsesc aerul proaspăt și lumina naturală, întrucât petrecem foarte puțin timp în natură: cel mult o oră pe zi. Un studiu global arată că 90% din viață o petrecem în interior, în casă și la birou. Asta nu face decât să crească stresul și bolile cronice.

Suntem generația de interior. O arată un studiu realizat în 15 state din Europa.

”Petrecem până la 90% din viețile noastre în interior și am devenit o generație de interior. Studiul arată că, la nivel global, oamenii doresc să lupte împotriva acestui lucru și, prin urmare, este esențial să găsim modalități de a lăsa natura înapoi în viața noastră de zi cu zi. Faptul că unii oameni nu petrec nici măcar o oră întreagă în natură pe parcursul unei zile, ne îngrijorează profund, mai ales că știm că o legătură cu mediul natural are beneficii pozitive asupra bunăstării generale a oamenilor”, a declarat Peter Foldbjerg, managerul diviziei de energie solară și climat interior în cadrul Velux, compania care a realizat studiul.

Statul în natură reduce bolile cronice

Studiile de cercetare privind mediul înconjurător au dovedit că timpul petrecut în aer liber poate să inducă o stare de bine. În primul rând reduce riscul bolilor care implică stres cronic și alungă insomniile.

Studiul arată că în interiorul casei, aproximativ două treimi (66%) se bucură să privească vremea pe fereastră. În Polonia și Slovacia, oamenii doresc să aducă natura în interior, majoritatea având plante de casă (76%, respectiv, 73%). 77% dintre respondenți spun că-și doresc să-și petreacă mai mult timp în natură și au de gând să să-și schimbe rutina zilnică și stilul de viață.  

În Italia numărul este semnificativ mai mare, 88% consideră că ar trebui să facă schimbări. Canada este țara în care procentele sunt cele mai ridicate pentru persoanele care petrec o oră sau mai puțin, pe zi, în natură (69% față de media globală de 52%).

Din păcate, nici copiii nu se mai joacă afară, ci după școală preferă să stea în fața televizorului sau a calculatorului.

Studiul afost efectuat online pe 16.853 de adulți, în perioada 15 aprilie și 1 mai.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net