Studiu Ires despre vaccinare. Câți români din industria jocurilor de noroc își doresc să se imunizeze și cu ce

Ultima actualizare:

    Campania de vaccinare anti-COVID în România a debutat la 27 decembrie 2020
Campania de vaccinare anti-COVID în România a debutat la 27 decembrie 2020

În momentul în care un vaccin anti Covid-19 va fi disponibil pentru dv, vă veți vaccina? Este întrebarea adresată respondeților care au participat la un studiu Ires realizat în rândul salariaților din industria jocurilor de noroc. 45% dintre au răspuns că da, în timp ce 62% doar dacă le-ar recomanda angajatorul.

Un studiu derulat de Ires, la comanda industriei jocurilor de noroc din România, scoate în evidență că 45% dintre respondenți vor să se vaccineze, 33% sunt reticenți la vaccinare, din cauza modului în care vaccinurile au fost testate (studii clinice), gradul de incidență și gravitatea efectelor adverse, eficiența lor, durata imunizării, iar 22% nu s-au hotărât până la momentul desfășurării sondajului.

45% dintre respondenți vor să se vaccinze, restul sunt reticenți sau nehotărâți

Scepticii sunt marcați de neîncredere în autorități și în companiile farmaceutice sau de negarea existenței sau gravității Covid-19.

Dintre cele trei vaccinuri folosite, 1 din 3 respondenți preferă Pfizer, iar 1 din 10 nu are nici o preferință.

Interdicțiile de pe durata pandemiei au afectat major respondenții, 8 din 10 angajați ai industriei jocurilor de noroc spun că au fost afectați în ultimul an.

91% dintre cei care s-au declarat afectați au spus că au fost în șomaj tehnic, iar 87% au declarat că le-au fost reduse semnificativ veniturile. Imposibilitatea de a călători, schimbarea condițiilor de lucru și imposibilitatea de a lucra full time sunt alte consecințe ale pandemiei.

Angajatorii, punct de referință pentru indeciși și sceptici

Încrederea în politicieni și mesajele lor pro-vaccinare este de doar 5%, încrederea în mesajele vedetelor este apreciată de doar 4% dintre respondenți, iar 18% dintre indeciși s-ar vaccina ca urmare a unui exemplu oferit de sportivi.

Același studiu arată că angajatorii sunt un punct de referință crucial pentru mulți angajați. Membrii familiei, angajatorii și colegii sunt primele 3 categorii de persoane despre care indecișii cred că ar putea să-i convingă să se vaccineze.

65% dintre respondenți s-ar vaccina la recomandarea angajatorului

De altfel, 62% dintre angajați s-ar imuniza dacă angajatorul le-ar recomanda acest lucru.

În plus, aproape două treimi din respondenți ar fi dispuși să primească mai multe informații despre vaccinare de la angajatori, care sunt percepuți drept o sursă sigură de informare, un vector de influență pro-vaccinare.

Studiul „Percepții, atitudini și comportamente ale angajaților din industria jocurilor de noroc cu privire la procesul de vaccinare împotriva Covid-19” a fost realizat, în perioada 5-9 martie 2021, pe un eșantion de 3.963 de angajați, din industria pariurilor și jocurilor de noroc de tip slot-machine.

Sondajul a fost realizat la comanda asociațiilor profesionale reprezentative ale industriei, Romslot, Romanian Bookmakers și Rombet.

Citește și: 

Ministrul Sănătăţii nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de incidenţă trece de 6 la mie

345.150 doze de vaccin Pfizer sosesc luni în România

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net