Subiecte Evaluare Naţională 2016 Limba Română / Peste 153.000 de absolvenți de clasa a VIII-a susţin luni prima probă din cadrul Evaluării Naționale, la Limba și literatura română.


UPDATE 11.00 Elevii au avut de rezolvat la Proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională 2016 mai multe cerinţe legate de poezia „Salcâmii” de A.E. Baconsky. Elevilor li se cerea să demonstreze că această creaţie aparţine genului liric.
Aceştia au avut şi de făcut o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare dintr-o staţiune.
Examenul a început deja, iar elevii trebuie să scrie despre pastel, operă lirică şi să povestească o zi petrecută la munte.

Subiectele primite de elevii care susţin începând de luni Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

 

subiect211.jpg

subiecte romana evaluare pastel opera
Subiecte Evaluare Naţională 2016 Limba Română
foto: adevarul.ro

subiect1.jpg

subiecte romana evaluare pastel opera
Subiecte Evaluare Naţională 2016 Limba Română
foto: adevarul.ro

 

120 de minute pentru rezolvarea subiectelor

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea copiilor este asigurată, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

Examenul de Limba Română este structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări. Examenul care a început la ora 9.00 va dura 2 ore, până la 11:00.

 
 
Loading...