Viaţa bate filmul la Zoo Băneasa. Opt luni a împlinit ieri Hurrem, primul pui de cămilă născut vreodată în cea mai mare grădină zoologică a României. Este fata lui Suleyman, marele cămiloi bactrian, iar mama este Vera, una din „cadânele"din harem.


Mănâncă iarbă cât 10 exemplare şi este foarte răsfăţată. Dă semne clare că este o beizadea: s-ar distra toată ziua, nu se lasă dresat şi nu discută cu părinţii decât dacă are chef. Câteodată nu are poftă să mănânce sau chiar îşi pocneşte mama. Are personalitate şi angajaţii grădinii zoologice povestesc de ce tatăl şi puiul au primit numele unor personaje din serialul „Suleyman Magnificul".

„Aceste cămile cu două cocoaşe provin din Asia Centrală aşa că legătura cu serialul a fost făcută imediat. Sunt o adevărată familie în care tatăl, Suleyman se poartă ca un despot: toată ziua stă şi se odihneşte, iar mama îl creşte pe pui", povesteşte biologul principal al grădinii zoologice, Geta Moţea. Spre deosebire de serial, Hurrem a fost botezată fiica lui Suleyman-cămiloiul, deoarece nevestele lui aveau deja nume. Una e Vera, cea de-a doua e Geta. Ambele au vârsta de 3 ani, în timp ce „soţul" are 7 ani.

De când s-a născut, Hurrem stă în aceeaşi cameră cu mama sa, care a fost izolată de mascul. „Este ca în viaţă. Depărtarea, faptul că a fost mutată, au făcut-o să piardă favorurile partenerului care acum este mai apropiat de cealaltă soţie, Geta", ne explică Geta Moţea ciudatele relaţii din „palatul cuşcă" din Băneasa. Grădina zoologică poate fi vizitată de luni până duminică, între orele 9.00 şi 17.00, iar biletele costă 13 lei pentru adulţi şi 6,50 lei pentru copii.

Hurrem şi mama ei sunt nedespărţite toată ziua

Click! spune

Cămilele din rasa bactriană au două cocoaşe, păr mult în urechi, pleoape groase şi sunt rumegătoare, mănâncă fân şi iarbă. În 10 minute pot bea 100 de litri de apă, pot rezista fără mâncare 30 de zile şi trăiesc 35-40 de ani.

 
 
Loading...