Sunny, ciobanescul mutilat de doi caini de lupta, si-a revenit miraculos

Ultima actualizare:
Sunny și-a revenit miraculos
Sunny și-a revenit miraculos

Ce minune: se vindecă Sunny, ciobănescul mioritic din Broştenii Sucevei, care a fost hăcuit de doi câini de luptă! Toată lumea a crezut că animăluţul va muri, dar câţiva oameni inimoşi nu s-au resemnat şi l-au oblojit cu dragoste. Click! este martor la însănătoşirea căţelului care a refuzat să moară, emoţionând o ţară întreagă.

A ajuns în Capitală cu respiraţie grea şi cu răni cutremurătoare, iar acum se plimbă liniştit prin curtea casei lui Marius Chirca, şeful de la Kola Kariola, asociaţia care, împreună cu clinica City Vet, se ocupă de îngrijirea lui Sunny.  Pe 14 februarie, câinele era găsit în agonie pe o uliţă a Broşteniului, iar înregistrările cu atacul dat de doi câini de luptă Amstaff au revoltat mii de români.

Ciobănescul  se joacă toată ziua cu Marius Chirca
Ciobănescul se joacă toată ziua cu Marius Chirca

Reprezentanţii asociaţiei de protecţia animalelor ”Casa lui Patrocle” au luat animalul şi l-au dus de urgenţă la un medic din Suceava. După ce i-a pansat rănile, veterinarul a spus că situaţia gravă necesită intervenţii complexe. Aşa că Sunny a ajuns la Bucureşti, în grija asociaţiei Kola Kariola. 

”Avea 28 de kilograme, nu se ţinea pe picioare, avea accese de agresivitate din cauza durerilor foarte mari şi pleoapele îi erau distruse. Avea picioarele şi capul pline de răni provocate de colţii câinilor de luptă. În două săptămâni a luat şase kilograme şi se întremează pe zi ce trece”, ne spune, bucuros, Marius Chirca, în timp ce îl mângâie pe Sunny.


    Ciobănescul  se joacă toată ziua cu Marius ChircaFoto: Florin Şuler
Ciobănescul se joacă toată ziua cu Marius ChircaFoto: Florin Şuler

Când reporterii Click! l-au vizitat ieri, căţelul tocmai mâncase, dar prevăzător şi victimă a vremurilor când era doar un animal vagabond, îşi ascundea mâncare prin diverse locuri. ”În afară de ce ştiam, am mai descoperit şi alte probleme. Are o bacterie de la mizerie, are artroză cu displazie de şold şi urmează mai multe tratamente”, dezvăluie Marius. 

Animăluţul luptă însă pentru viaţa lui cu o forţă care a uimit pe toată lumea. Dacă iniţial a promis că Sunny va fi refăcut până în mai, Marius Chirca este mai optimist acum şi crede că, peste o lună, Sunny va putea fi dat spre adopţie unei familii care să aibă grijă de el. Şeful de la Kola Kariola mai spune că Poliţia din Suceava a înaintat cu ancheta vizând stabilirea vinovaţilor pentru chinuirea ciobănescului şi că proprietarul câinilor de luptă a fost trimis în judecată.  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net