Sunt anunțate proteste în Piața Victoriei și Piața Revoluției! Jandarmii fac apel la calm

Ultima actualizare:

    Organziatorii susțin că vor fi aproximativ 250.000 de oameni în Piața Victorieifoto: Mihai Ionescu
Organziatorii susțin că vor fi aproximativ 250.000 de oameni în Piața Victorieifoto: Mihai Ionescu

Au fost anunțate proteste organizate, sâmbătă (10 august), în Piața Victoriei și în Piața Revoluției din Capitală. La protestul din fața Guvernului, organizatorii estimează că vor participa în jur de 250.000 de oameni.

Jandarmii au făcut apel la participanți să se manifesteze pașnic, să respecte indicațiile, să evite conflictele și să anunțe forțele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Vor fi instituite restricții de circulație. Pentru că se anunță caniculă, Primăria Capitalei va pune la dispoziție 10.000 de sticle de apă îmbuteliată și 4.000 de litri de apă potabilă, potrivit news.ro.

Mesajul Jandarmeriei

„Sâmbătă, 10 august a.c., Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor, cu ocazia celor două manifestaţii care vor avea loc în Capitală, ambele fiind declarate şi avizate în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice. Prezenţa jandarmilor la aceste manifestaţii publice este o obligaţie legală şi are ca scop asigurarea unui cadru de siguranţă pentru participanţi şi a tuturor condiţiilor care să permită cetăţenilor exercitarea neîngrădită a drepturilor şi a libertăţilor garantate de Constituţia României”, a transmis Jandarmeria Bucureşti. Organizatorii au anunțat că, începând cu ora 14.00, până la ora 22.15, va avea loc o adunare publică în Piaţa Victoriei, iar între orele 17.00 - 21.00, o altă manifestaţie în Piaţa Revoluţiei.

„Echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menţinerea permanentă a legăturii cu organizatorii şi participanţii şi ne bazăm pe colaborarea cu aceştia pentru a-i îndepărta pe cei care provoacă sau instigă la violenţă. Facem apel la toţi participanţii la aceste adunări publice să manifeste (manifesteze - n.r.) paşnic, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Citește și

VIDEO Miting 10 august 2018. Violenţele au devenit mai intense. Jandarmii intervin în forţă

Adrian Năstase, despre protestul din 10 august: «Dorim o guvernare prin "maidane"»?

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net