Sunt bani mulți pentru programul ”Prima casă”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vă băgați? Sunt bani mulți în Programul ”Prima casă” prin care poți cumpăra sau construi o locuință. Au rămas neutilizați 175.507.153,88 lei, disponibili pentru emiterea de garanții în anul 2017.

Aveți posibilitatea de a cumpăra prin Programul ”Prima Casă”, fie o locuință finalizată, fie una în curs de finalizare, aflată în diverse faze de construcție, destinată achiziționării după finalizare. Mai mult, poți să-ți construiești propria locuință fie individual, fie prin asociații alcătuite din minimum 2 beneficiari.

Dacă ai deja un credit Prima Casă, dar vrei o lolcuință mai mare, poți obține un nou credit Prima Casă dacă îți vinzi locuința actuală și restitui integral creditul inițial.

Cu toate acestea, din plafonul de 2,94 miliarde de lei alocat în 2016 programului ”Prima Casă” au rămas neutilizați 175.507.153,88 lei, disponibili pentru emiterea de garanții în anul 2017, anunță Ministerul de Finanțe. Acest plafon de garantare neutilizat permite finanțatorilor să acorde credite ”Prima casă” în valoare totală de 351.014.307,76 lei (55,5 milioane euro).

Pentru garanțiile care se acordă în semestrul I al anului 2017, nivelul comisionului este de 0,45% pe an, în scădere de la 0,49% cât a fost anul trecut.

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul de Hotărâre de Guvern prin care propune un plafon de garantare în valoare de 2,5 miliarde lei pentru anul 2017. Proiectul se află în consultare publică și urmează să fie supus aprobării Guvernului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net