Sunt noi audieri în Dosarul Microsoft 2. Florică și Pescariu la DNA

Ultima actualizare:

    Claudiu Florică este acuzat pentru complicitate la abuz în serviciu
Claudiu Florică este acuzat pentru complicitate la abuz în serviciu

Omul de afaceri Claudiu Florică este audiat în aceste momente la DNA. Acesta este un pion central în dosar, de la el pornind ancheta în Dosarul Microsoft.

Acuzațiile din prima parte a dosarului împotriva lui Claudiu Florică au fost clasate, pentru că a beneficiat de avantajele denunțătorilor.

În a doua parte, însă, acesta este acuzat de compicitate la abuz în serviciu, după ce procurorii DNA au constat că a sunt fapte pe care nu le dezvăluise. Și omul de afaceri Dinu Pescariu, scos inițial din dosar pentru că a turnat, a fost audiat astăzi la DNA.

În Microsoft 2 sunt anchetați nouă demnitari, printre care miniştri ai Comunicaţiilor Dan Nica şi Adriana Ţicău și fostul ministru al Educației, Alexandru Athanasiu, care din decembrie 2016 se află sub control judiciar.

Cine este Claudiu Florică

În 2004, când s-au semnat contracte de 54,5 mililoane de dolari şi de 19,3 milioane de dolari cu statul, Claudiu Florică era şef al Fujitsu România, partenerul Microsoft implicat în contract.

În 2009, când s-au semnat contracte de 90,1 milioane de euro şi de 13,9 milioane euro cu Microsoft, numele lui Florică apare în legătură cu partenerii care au semnat hârtiile, potrivit ZF. DNA susţine că acesta şi-a dezvoltat o adevărată reţea de influenţă atât în mediul politic, cât şi în lumea afacerilor.

Printre cei menţionaţi sunt Dinu Pescariu, Alexandru Bittner sau Nicolae Dumitru, cunoscut drept proprietarul grupului Niro.

Condamnări în prima parte a dosarului

Acesta din urmă a fost condmant în octombrie 2016 la doi ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Microsoft 1, fostul ministru Gabriel Sandu a primit trei ani de închisoare cu executare, omul de afaceri Dorin Cocoș, doi ani și patru luni de închisoare cu executare, iar fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan stă după gratii șase ani.

Dinu Pescariu a fost lăsat liber, deși fostul șef al statului, Traian Băsescu, a declarat că prin mâinile lui au trecut sute de milioane de euro și dolari.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin contractul și actele adiționale investigate în dosarul Microsoft se ridică la aproape 67 de milioane de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net