Sunt poliţişti, dar şofează de 20 de ani fără permis

Ultima actualizare:

    Politistii sunt cercetaţi  disciplinar
Politistii sunt cercetaţi disciplinar

Îţi fac dosar penal dacă te prind la volan fără permis, dar ei nu au avut niciodată aşa ceva. Doi agenţi de poliţie din Buzău sunt acuzaţi că şofează, zilnic, maşinile de serviciu şi pe cele personale, fără a avea acest drept. Totul durează de aproape 20 de ani.

Ancheta poliţiei buzoiene îi vizează pe agentul Luigi Cazan, de la Postul rural de Poliţie din Merei şi pe agentul Sorin Anghel, de la Postul de Poliţie Lopătari. Conducerea IPJ Buzău a primit, de curând, informaţii că cei doi nu au dat niciodată examen auto, motiv pentru care nici nu au permis de conducere.

Cu toate astea, ei au maşini de serviciu pe care le folosesc încă de când au fost încadraţi în poliţie: Luigi Cazan din 1987, iar Sorin Anghel din 1992. Mai mult, de-a lungul timpului, cei doi şi-au achiziţionat şi maşini personale, ca să se plimbe şi în timpul liber. Luigi Cazan, unul dintre agenţii cercetaţi, are însă explicaţii halucinante.

"Mi-am pierdut permisul acum trei, patru ani. Am mers la un coleg şi i-am spus acest lucru, apoi mi-a zis că nu sunt în evidenţa informatizată. Îl bănuiesc pe acel coleg că mi-a scos fişa din evidenţă şi de aceea nu mai figurez. Nu am permis la mine pentru că l-am pierdut şi în momentul de faţă evidenţele sunt aşa cum sunt. Am mers personal să caut în registre şi nu am găsit nimic în documentele lor", spune Luigi Cazan.

simeon stalpnicul png

Poliţistul crede că a ajuns să fie obiectul unei anchete penale, la comanda unor oameni influenţi pe care i-ar fi deranjat în timp. "Nu am vrut să dau mâna cu infractorii timp de 23 de ani şi mi-au spus-o în faţă că vor să îmi grăbească pensionarea", mai spune Luigi Cazan.

Poliţistul de 50 de ani are acum dosar penal şi este cercetat disciplinar de superiorii săi. La fel şi colegul său de la Lopătari, Sorin Anghel. Deocamdată, unul dintre ei a intrat în concediu medical, iar celălalt a rămas în activitate fără a mai avea voie să se apropie de vreo maşină din parcul auto al Poliţiei.

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net