Atracţie de senzaţie la Grădina Zoologică de la Băneasa: maimuţe de 15 cm. Gina şi Aurică două marmosete-pigmeu posesoare ale unor cozi imense, au devenit de două zile chiriaşii celei mai mari rezervaţii de animale sălbatice din România.


Cele două maimuţici sunt considerate vânătoare perfecte de insecte, păianjeni şi reptile mici. Cel mai mult le place însă seva copacilor din care ar bea toată ziua. În cuşca amenajată la Zoo au ajuns în urma unui schimb efectuat de reprezentanţii Grădinii Zoologice de la Băneasa cu omologii lor din capitala Bulgariei, Sofia.

CLIIMA20121204_0070_1.jpg

Gina şi Aurică au fost aduşi de la Sofia de câteva zile (Fotografii: Robert Sălceanu)

„Noi am dat o lamă şi un muflon, iar ei un berbec cu coamă şi aceste
două maimuţe rare care o să fie adorate imediat de vizitatori. Lungimea cozii lor depăşeşte lungimea corpului cu vreo 4-5 cm",
a explicat Georgeta Moţea, biologul grădinii. Potrivit specialiştilor marmosetele pigmeu sunt animale diurne şi trăiesc la mare înălţime în copaci. Sunt originare din America Latină şi pot fi întâlnite în Columbia, Brazilia, Ecuador, Bolivia sau Peru. Se deplasează numai în poziţie verticală, ca un om.

Click! Spune

Marmoseta pigmeu trăieşte în America de Sud şi Centrală 8Cântăresc cât un pachet de unt, adică 120-190 de grame. Maimuţele pitice încep împerecherea la 1 an ju­­­mătate - doi ani. Nasc 1-2 pui, iar perioada de gestaţie este de 4 luni. Trăiesc până la 12 ani, în libertate şi până la 18 ani, în captivitate.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: