Copiii talentați la desen sunt provocați de ministrul de Interne Marcel Vela să participe la un concurs inedit. Să-i deseneze pe supereroii din prima linie așa cum și-i imaginează ei. Cele mai reușite lucrări vor fi postate de demnitar pe pagina de Facebook a instituției pe 1 Iunie.


Într-o societate din ce în ce mai avidă după repere morale și modele reale, perioada aceasta i-a scos în relief pe cei care s-au pus pe ultimul loc pentru a salva sănătatea și viața noastră, a tuturor.

marcel-vela-in-fata-laptopului.jpg

Ministrul Marcel Vela le răspunde personal pe Facebook celor care intră pe pagina sa
Ministrul Marcel Vela le răspunde personal pe Facebook celor care intră pe pagina sa

Nu vorbim despre supereroii clasici pe care îi vedeam în desenele animate, în filmele de acțiune sau în benzile desenate. Vorbim despre supereroii pe care îi avem lângă noi de foarte mult timp, dar pe care poate nu i-am privit niciodată astfel.

Supereroii din prima linie. Ministrul Marcel Vela face concurs de desene pentru copii de 1 Iunie

”Dragi prieteni, ce înseamnă astăzi să fii un supererou? Înseamnă să îți pese mai mult de cel de lângă tine decât de propria persoană.  Înseamnă să îți iubești țara cu iubire arzătoare, astfel încât să stai cu sufletul cât un purice când orice pericol apare în cale. Înseamnă să îți pui manta în spate (sau uniforma) și să te arunci în luptă doar din vocație, din dragoste pentru a face bine și din pasiune pentru ceea ce faci. Oare nu cumva acestea sunt valorile pe care vrem să le insuflăm copiilor noștri? Cei care, cu fiecare zi trecută, sunt mai aproape de a prelua ștafeta și de a face schimbul de generații? Să nu uităm nicio clipă că prezentul este al nostru, însă viitorul este al lor. Copiii reprezintă mai mult decât viitorul unei țări, copiii reprezintă însăși sufletul ei.  Pentru că ne apropiem de 1 Iunie, și pentru că în acest an nimic nu va mai fi la fel, mă gândesc la ceva cu totul diferit. Ceva prin care, totuși, să pot simți atât eu cât și colegii mei, energia celor mici care de data aceasta nu mai pot să ne bucure și să ne treacă pragul la Ministerul Afacerilor Interne...ca altădată. Cele mai bune desene ale celor mici, cu supereroii din prima linie, vor ajunge publice atât pe pagina mea publică de Facebook cât și pe pagina publică de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. De aici va mai fi doar un pas să îi cunoaștem pe cei mici, pe cei care își doresc să intre în contact cu noi bineînțeles, virtual de această dată”, a anunțat minsitrul Marcel Vela.

desene-facute-de-copii-cu-supereroi.jpg

Acesta este un prim desen cu supereroii din prima linie realizat de o fetiță
Acesta este un prim desen cu supereroii din prima linie realizat de o fetiță

Desenele se transmit fotografiate pe pagina de Facebook a demnitarului împreună cu o scurtă descriere. Deja o fetiță, pe numele ei Maria Dima, a publicat desenul ei cu supereroii din prima linie, spre încântarea șefului polițiștilor.

 

 
 
Loading...