Nicuşor Dan şi-ar fi înfiinţat un partid propriu vara trecută, afirmă Tudor Pop pe grupul intern al USR „Poiana lui Iocan”. Nicuşor Dan ar fi confirmat luni seară (20 ianuarie) unor membri din biroul municipal al USR că şi-a făcut partid, potrivit unor surse politice citate de G4Media.


Nicușor Dan vrea să candideze la funcția de primar general al Capitalei, dar mai sunt și alți favoriți în cursă, din partea USR și PLUS.

Nicuşor Dan şi-a făcut propriul partid

Nicuşor Dan ar fi confirmat luni seară (20 ianuarie) unor membri din biroul municipal al USR că şi-a făcut partid, potrivit unor surse politice citate de G4Media.

Potrivit acestora, noul partid al lui Nicuşor Dan este „Uniunea Forţelor Locale” (UFL)., scrie adevarul.ro.

”Nicuşor Dan a spus aseară (luni – n. red.) în Biroul Municipal al USR Bucureşti că înfiinţarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din Bucureşti, astfel încât noul partid să poată încheia o alianţă electorală cu USR şi PLUS, iar el să poată fi susţinut de Alianţă în cursa pentru Primăria Bucureşti”, a explicat pentru G4Media.ro un membru al conducerii USR Bucureşti, scrie adevarul.ro.

Nicușor Dan vrea să candideze la Primăria Capitalei

Conform legii, candidaţii independenţi la alegerile locale nu pot fi susţinuţi de un partid sau de o alianţă politică.

În cazul lui Nicuşor Dan, acesta nu ar fi putut apărea pe buletinul de vot cu sigla unui partid sau a unei alianţe, iar acestea din urmă nu pot deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

Cu toate astea, Nicuşor Dan a afirmat în trecut că în perioada de precampanie poate fi susţinut fără probleme de alianţa politică şi că şi-ar putea finanţa singur campania.

Potrivit G4Media, Tribunalul Bucureşti a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalităţii juridice şi înscrierea partidului Uniunea Forţelor Locale (UFL) în Registrul partidelor politice.

nicusor_dan-partid-decizie-ufl.jpg

nicusor_dan-partid-decizie-ufl
Potrivit G4Media, Tribunalul Bucureşti a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalităţii juridice şi înscrierea partidului Uniunea Forţelor Locale (UFL) în Registrul partidelor politice
FOTO: adevarul.ro

UFL a fost înfiinţat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victoriţa Enescu şi Alina Dimache. Până la publicarea acestei ştiri Nicuşor Dan nu a putut fi contactat, scrie adevarul.ro.

Citește și:

USR Bucureşti îl susţine pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea candidează pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan, candidatul USR

 
 
Loading...