Ne aflăm în Săptămâna Mare, iar televiziunile de la noi au pregătit producţii care înfăţişează Patimile Domnului Iisus Hristos. Pro TV şi Antena 1 au pregătit filme care vor prezenta sacrificiul Fiului Lui Dumnezeu până la Înviere.


Pro TV - Iisus din Nazareth, va fi difuzat la ora 15.15 (luni-sâmbătă). Acest film de 6 ore şi un sfert, regizat de Franco Zeffirelli în 1977, a dominat aproape fiecare sărbătoare de Paște de la Revoluție până în prezent.

Filmul este foarte pictural, iar prestația lui Robert Powell în rolul lui Iisus a devenit foarte populară, mulți oameni identificându-l cinematografic pe Iisus cu acest actor.

Antena1 difuzează pe 3 mai, de la ora 17.00, ultimele două episoade din serialul Biblia. Miniseria a redat, în cele zece părți, cele mai semnificative capitole ale Sfintei Scripturi, conform paginademedia.ro.

În aceeași zi, postul generalist al trustului Intact difuzează și filmul Iuda, de la 00.45.

Pentru ziua de 3 mai, postul National Geographic are programate cinci documentare religioase. Este vorba de Mormântul lui Irod, Misterele creştinătăţii – Templierii, Capul lui Ioan Botezătorul, Biblia secretă: rivalii lui Iisus și Templierii: Ultima bătălie.

Loading...