Surse politice: ”Până duminică, se scindează USR PLUS”. Atacurile dintre Dan Barna și Dacian Cioloș

Ultima actualizare:

    Dan Barna și Dacian Cioloș, atacuri dure înainte de congresul USR PLUS
Dan Barna și Dacian Cioloș, atacuri dure înainte de congresul USR PLUS

Se ascut săbiile în USR PLUS! Copreședinții formațiunii politice au început să se atace în termeni duri. Dan Barna spune despre Dacian Cioloș că este securist, în timp ce contracandidatul său se întreabă de ce a acceptat ca în 2016 să-l numească secretar de stat, în acest caz. Surse politice au declarat pentru Click! că sunt șanse mari ca până duminică partidul să se scindeze.

Cu o săptămânnă înainte de organizarea congresului, din 2-3 octombrie, al USR PLUS a început scandalul în public.

Dan Barna, aflat în competiție internă cu Dacian Cioloș pentru șefia partidului, sugerează că USR a fuzionat cu „o baza de date de e-mailuri”, făcând referire la Plus, și mai spune că „se dau telefoane la membrii foști USR, telefoane anonime, închizitoriale cu amenințări ridicole”.  

În plus, îl numește pe Dacian Cioloș ”om al sistemului”.

Dan Barna: ”Pare că victoria e mai importantă decât viitorul nostru comun şi relevanţa USR PLUS” 

„Îi apreciez pe membrii noştri exPLUS şi îi consider colegii şi prietenii noştri. Contracandidatul nostru în schimb alege să arunce o umbră pe toţi membrii exUSR, într-o vânătoare de vrăjitoare pe care nu o înţeleg, menită parcă să divizeze iremediabil, nu să unească. Pentru unii pare că victoria e mai importantă decât viitorul nostru comun şi relevanţa USRPLUS pentru viitorul României. Munca noastră de ani de zile e pusă la îndoială în fervoarea electorală de pârjolit toată truda şi efortul de cinci ani de construcţie a unui brand USRPLUS respectat  şi susţinut de atâta lume. Mă sunaţi mulţi dintre voi că se dau telefoane la membrii foşti USR, telefoane anonime, inchizitoriale cu ameninţări ridicole. Nimeni nu are voie să timoreze pe nimeni în această campanie, dreptul de vot al fiecărui membru e sfânt, pentru că fără acest drept USR PLUS nu mai reprezintă nimic”, le transmite Barna printr-o scrisoare colegilor săi.

Dan Cioloș: ”Dan m-a definit om al sistemului. Cum a acceptat să-l numesc secretar de stat în 2016

Supărat de atacurile la care a fost supus, Dacian Cioloș i-a răspuns colegului său.

„Dan m-a definit om al sistemului. O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să-l numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a scris Cioloș într-un mesaj trimis pe un grup intern al USRPLUS.

Surse politice au declarat pentru Click! că, în acest context, USR PLUS are șanse mari să se scindeze până la sfârșitul săptămânii.

De altfel, Dan Barna a recunoscut faptul că unii dintre membrii fostului USR îi reproşează că a greşit atunci când i-a convins să voteze fuziunea cu PLUS.

Dan Barna: ”Simt în continuare că nu am greşit când am fuzionat cu PLUS”

„Buna-credinţă e cel mult idealism, nu greşeală. Simt în continuare că nu am greşit, şi împreună suntem mai puternici, dar dreptul de vot este al oamenilor, nu al e-mailurilor. Hai să arătăm în continuare că suntem oameni vii, mulţi, implicaţi şi care votează! Contez pe tine pentru asta!”, a răspuns, public, Barna.

Dacian Cioloș a câștigat prima rundă a alegerilor pentru conducerea USR PLUS

Dacian Cioloș a câștigat, săptămâna trecută, primul tur al alegerilor din USR PLUS cu 46% din voturi, în timp ce Dan Barna a obținut 43,9%. Cel de al treilea candidat, Irineu Darău, a obținut 10,1%.

Pentru că nici unul nu a avut 50%+1 va fi organizat al doilea tur de scrutin, pe 2-3 octombrie.

Congresul va avea loc la Romexpo, în sistem hibrid, fizic și online. În sală vor fi maximum 150 de persoane, care vor respecta regulile de distanțare socială și vor purta mască obligatoriu, după cum au anunțat organizatorii.

Citește și: 

Suspiciuni de fraudă în prima zi la alegerile din USR-PLUS. Procedura se desfășoară online

Alegeri în USR PLUS. Sâmbătă începe turul al doilea de scrutin

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net