Suspectul de la Caracal, reţinut pentru trafic de minori şi viol: «Scoteţi-l afară, să-i dăm cu acid!»

Ultima actualizare:
Criminalul în serie din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat și și-a recunoscut fapta
Criminalul în serie din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat și și-a recunoscut fapta

Momente dramatice la Caracal. Suspectul crimelor oribile a fost scos, vineri seara, din curtea unde ar fi ucis-o pe Alexandra, cu autospeciala Poliției, încercuită de jandarmi. Sute de oameni s-au strâns în faţa casei bărbatului de 57 de ani, acuzat de omor, revoltaţi de cele întâmplate. În cursul nopţii, dosarul penal privind cauza din Caracal a fost preluat de DIICOT, iar, la ora transmiterii ştirii, principalul suspect- Gheorghe Dincă este audiat la Craiova. El a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de trafic de minori şi de viol.

Amplă desfăşurare de forţe vineri seara la Caracal. Puțin după ora 23:00, o autospecială a Poliției a ieșit din curtea unde locuiește Gheorghe Dincă. Sute de protestatari au huiduit în momentul în care mașina Poliției a plecat din curtea suspectului, mulţimea furioasă fiind ţinută cu greu la distanţă.

”Scoateţi-l afară, să-i dăm cu acid”, au strigat unii dintre protestatari, având în vedere informaţiile potrivit cărora suspectul ar fi topit în acid rămăşiţele fetei. Oamenii au protestat fiind nemulţumiţi şi de intervenţia întârziată a autorităţilor. Cei strânşi în faţa locuinţei au foi pe care au scris ”Nepăsarea voastră ucide vieţi”. 

Suspectul cimelor oribile de la Caracal a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt unde urmează a fi audiat. 

Bâjbâiala autorităţilor a înfuriat o ţară întreagă

Oficialii Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se acuză reciproc pentru timpul vital pierdut pentru găsirea Alexandrei. Apelul pe care adolescenta l-a făcut la 112 n-a folosit în final la nimic.

Miercuri, adolescenta de 15 ani a reuşit, printr-un efort supraomenesc, să fure un telefon din casa răpitorului şi să sune la 112 la ora 11.05. Oficialii Poliţiei Române susţin că specialiştii STS n-au reuşit să identifice cu o precizie rezonabilă locul din care a fost făcut apelul telefonic şi că au fost trimişi la trei adrese greşite, fiind nevoiţi să obţină mandate de percheziţii.


    Criminalul în serie din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat și și-a recunoscut faptaFoto: arhivă personală
Criminalul în serie din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat și și-a recunoscut faptaFoto: arhivă personală

Surse din rândul poliţiştilor spun că, în cele din urmă, anchetatorii au decis să renunţe la informaţiile furnizate de STS şi să pornească pe un cu totul alt fir, plecând de la informaţiile pe care Alexandra le-a furnizat în timpul apelului la 112. Copila încercase să descrie cu acurateţe locul în care se află şi cum arată bărbatul care a răpit-o. În baza acestor informaţii, poliţiştii au început să cerceteze înregistrările făcute de camerele de supraveghere din comuna Dobrosloveni, acolo unde fata s-a urcat în mașina de ocazie spre Caracal. Au făcut-o însă extrem de târziu, şi nu în paralel cu investigarea adresele furnizate de STS, scrie adevarul.ro.

Adolescenta ucisă s-a urcat într-un Renault gri

Într-un final, au reuşit să descopere maşina în care adolescenta s-a urcat, un Renault gri, şi l-au identificat pe proprietar după numărul de înmatriculare. Au găsit casa suspectului şi au obţinut un mandat de percheziţie joi spre vineri, la miezul nopţii. Sursele arată că poliţiştii au înconjurat proprietatea, despre care aveau informaţii că este păzită de mai mulţi câini lupi agresivi. Forţele speciale au lucrat timp îndelungat pentru adormirea câinilor. Au intrat pe proprietate abia la ora 6.00 dimineaţa, la 18 ore după apelul Alexandrei la 112, invocând faptul că un mandat de percheziţie nu poate fi pus în aplicare decât între orele 6.00 şi 20.00, conform legilor din România. Intraţi pe proprietate, poliţiştii l-au găsit treaz pe suspect, precum şi urme arse ale bijuteriilor purtate de Alexandra. Presupusul criminal a tăcut în timpul interogatoriului şi a negat monosiliabic tot. 

Citeşte şi:

Adolescentă dispărută în județul Olt după ce ar fi luat o mașină la ocazie! Părinții sunt disperați

Cele două adolescente dispărute în Caracal, ucise și arse în butoaie, de șoferul care le-a luat la ocazie!

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net