Sute de petiţii şi peste 40.000 de semnături au fost depuse astăzi la Guvern de Federaţia Sindicatelor din Educaţie «Spiru Haret»

Ultima actualizare:
Marius Nistor
Marius Nistor

Profesorii, părinţii elevilor, dar şi personalul auxiliar din şcoli cer deblocarea posturilor nedidactice şi modificarea grilei de salarizare din Educaţie. În acest sens, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" a depus, astăzi, la Guvern, nouă bibliorafturi conţinând sute de petiţii cu semnăturile a 40.532 de persoane.

Prin petiţia colectivă, se solicită deblocarea posturilor nedidactice şi didactice auxiliare, modificarea grilei de salarizare, astfel încât sporul de vechime să nu mai fie inclus în salariul de încadrare, şi aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor pentru condiţii speciale de muncă.

Sindicaliştii spun că sistemul de învăţământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic şi didactic auxiliar, iar blocarea posturilor, dar şi salariile foarte mici, sub limita subzistenţei, au condus la o situaţie care poate oricând să ducă la o tragedie.

Preşedintele FSE "Spiru Haret", Marius Nistor


    Marius Nistor
Marius Nistor

"La ora actuală, nu cred că mai sunt unităţi de învăţământ în care să se respecte normativele de încadrare pentru personalul nedidactic. Acestă categorie de personal, care de cele mai multe ori este trecută cu vederea, asigură funcţionarea unităţilor de învăţământ. Fără acestea, atât cadrele didactice, cât şi elevii nu şi-ar mai putea desfăşura activitatea în condiţii decente. Sper ca primul ministru, Victor Ponta, să ţină cont de cele peste 40.000 de semnături şi să dea curs cererilor noastre", a declarat preşedintele FSE "Spiru Haret", Marius Nistor.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net