Tânăr de 17 ani cu diabet zaharat tip 2, mort de COVID-9. A făcut două stopuri cardio-respiratorii

Ultima actualizare:

    FOTO: bzi.ro
FOTO: bzi.ro

Un tânăr de 17 ani a fost răpus de COVID-19. Pacientul, care suferea de diabet zaharat de tip 2, a ajuns la spital în urmă cu 3 zile, conştient. Starea lui s-a agravat însă rapid iar în perioada imediat următoare a făcut două stopuri cardio-respiratorii.

Cristiana Geormăneanu, medic primar de medicină de urgenţă şi director medical al Spitalului Judeţean de Urgenă Craiova, spune că în general pacienţii cu comorbidităţi au o evoluţie nefavorabilă a stării de sănătate atunci când fac şi boala COVID-19.

Dr. Geormăneanu spune că la unitatea sanitară situaţia este extrem de gravă şi că la prânz existau pacienţi cu forme severe de boală care aşteptau în ambulanţă să poată fi preluaţi în unitatea de primiri urgenţe.

„Este vorba despre un adolescent de 17 ani, din mediul rural, din judeţul Dolj, care s-a prezentat în unitatea de primiri urgenţe venind de la domiciliu cu mijloace proprii, în ziua de 02.10.2021. La prezentare era dispneic, intens dispneic, însă conştient şi stabil.

În antecedentele lui personale patologice pacientul era cunoscut ca fiind diabetic, prezentând un diabet zaharat de tip 2 insulino necesitant. Ne-a spus că a găsit valori mari ale glicemiei la determinarea ei.

Pacientul a fost preluat în aria unde izolăm pacienţii suspecţi, era suspect, avea toate datele pentru a fi suspect de infecţie cu Sars - COv 2, a fost dus în aria de izolare, investigat, tratat corespunzător. Rezultatul testului PCR a confirmat infecţia cu Sars-CoV 2.

(..) Evoluţia însă în ciuda tratamentului efecuat a fost una nefavorabilă, pacientul a intrat în comă acido-cetozică, a fost în data de 03.10 intrat în stop cardio-respirator care însă a fost resuscitat, evoluţia a continuat să fie una nefavorabilă şi în ziua de 4 octombrie a făcut un nou stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare şi s-a declarat decesul la 15.48”, a declarat medicul pentru news.ro.

Situaţie gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

„Situaţia este extrem de gravă, este fără precedent, de dimineaţă erau 31 de pacienţi confirmaţi cu Sars-CoV-2 în unitatea de primiri urgenţe, foarte mulţi pacienţi, nu aş putea să vă dau un număr precis, au fost şi 24 de pacienţi internaţi în terapie intensivă, care nu aveau un loc în clinica de terapie intensivă şi toţi aceştia au rămas în aria în care izolăm pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu infecţia cu Sars-CoV-2 amenajată în parterul clinicii de cardiologie intervenţională în aşteptarea eliberării unui loc în terapie intensivă la noi în spital sau cu ajutorul cjcci sau CNCCI într-un alt spital.

Cea mai gravă situaţie este acum, chiar în acest moment sunt doi pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic care aşteaptă în ambulanţă eliberarea a două ventilatoare pe care dorim să le ducem în această arie, în uniatea de primiri urgenţe pentru a prelua pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic din ambulanţe şi a le elibera. Ambulanţele vin.

În această arie am depăşit demult capacitatea fizică, nu mai sunt locuri demult, sunt mult peste numărul de locuri de care dispunem în această zonă, am adus paturi din spital, am adus canapele, tărgi, ce am avut însă la toate acestea am adus şi echipamente şi o să aducem în continuare însă s-a atins capacitatea maximă şi a reţelelor de furnizare de gaze medicinale, mă refer aici la oxigen, şi a celei electrice, să nu uităm resursa materială şi umană de care dispunem. În acest moment se lucrează la capacitate maximă”, a mai spus medicul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net