Tânăr din Iași, condamnat la închisoare pentru furtul unor crengi de cireș. Ce despăgubire uriașă cere proprietarul livezii

Ultima actualizare:

    foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

Un minor și un tânăr care au rupt câteva crengi uscate dintr-o livadă de cireși au fost judecați pentru furt calificat de magistrații ieșeni și si-au aflat pedepsele: 1 an de închisoare cu suspendare, respectiv 4 luni de reeducare. Proprietarul livezii a cerut despăgubiri de aproape 16.000 de euro.

Doi tineri din județul Iași au fost pedepsiți după ce au fost acuzați că au furat niște crengi de cireș. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Valentin Onofrei la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat. În cazul minorului Constantin A. (la data faptei avea 17 ani), judecătorii au dispus măsura educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică pe o durată de 4 luni, pentru furt calificat, scrie bzi.ro. De asemenea, instanța îî obligă pe cei doi inculpați să-i plătească păgubitului suma de 2.210 lei (câte 1.105 lei fiecare) și statului, în solidar, suma de 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentința nu e definitivă.

Acuzați că au rupt crengi de cireș

Fapta s-a petrecut în iarna anului 2018, când cei doi tineri au tăiat și furat crenhgile a 13 pomi fructiferi dintr-o  livadă aflată în extravilanul satului ieșean Hodora. Când au fost surprinși de un martor, cei doi încărcau într-o căruță crengile, intenționând să le ducă acasă și să-și încălzească locuința cu ele.   

În urma incidentului, proprietarul livezii a cerut despăgubiri în valoare de 78.000 de lei. Acesta a calculat prejudiciul astfel: 13 pomi x 400 de lei valoare producție anuală, raportat la 15 ani – timpul de înlocuire a pomilor distruși. Procesul minorului Constantin A., care, acum, are 19 ani, și al lui Valentin Onofrei (33 de ani) a început pe 16 octombrie 2019. 

Citește și: 

Vâlcea: Aflat în carantină, un bărbat a fost prins la furat de lemne

VIDEO E jale în păduri! Transporturile ilegale de lemne s-au dublat față de anul trecut

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net