Tânăr din Iași, jaf armat în Germania. Cum a imobilizat-o pe casiera unui peco și a furat încasările

Ultima actualizare:

    Foto: arhivă
Foto: arhivă

Plecat din țară să-și facă un viitor mai bun peste hotare, Ștefan Văzdoagă a ajuns să comită infracțiuni în Germania. Bărbatul a jefuit o stație peco și pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare. A fost prins la Iași, însă este anchetat în stare de libertate în țară, fiind bănuit și de alte infracțiuni.

Ștefan Văzdoagă a acționat ca în filme. A intrat într-o stație peco înarmat cu un spray lacrimogen și cu o bandă adezivă, scrie bzi.ro. Cu ajutorul acestor obiecte a imobilizat-o pe casieră și a reușit să plece cu toate încasările din ziua respectivă. „Pe 15 iunie 2020, la ora 3:34, inculpatul, mascat și înarmat cu un spray cu piper, a intrat în stația de alimentare cu benzină care era deschisă și a mers direct în biroul stației de alimentare de pe Mercatorstr 131, în Duisburg. A găsit-o pe martora Selma Sem, care lucra aici și era pe cale să stabilească decontarea din ultimele zile. Astfel, ea avea pe birou toate încasările din mai multe zile”, au transmis autoritățile germane.

A legat-o pe casieră

Văzdoagă ar fi legat-o pe angajata benzinăriei inclusiv de gură, tot cu bandă adezivă, ca să poată fura liniștit. „Martora Sen a fost surprinsă de inculpat și legată de un scaun de birou cu bandă adezivă maronie adusă de acesta. Apoi, inculpatul a luat banii, a pulverizat spray de piper în birou și a scăpat nedetectat. Martora a reușit să slăbească banda adezivă din jurul gurii și a strigat după ajutor, iar clienții, auzind apelurile de ajutor, au informat Poliția, care a ajuns la fața locului la scurt timp după aceea. Infracțiunea este marcată de autoritatea judiciară emitentă în categoria furt armat sau organizat”, precizează autoritățile din Germania.  Mandatul european de arestare a fost emis la 23 octombrie 2020 de Tribunalul Duisburg, în baza mandatului național de arestare, emis pe 26 august 2020 de Tribunalul Duisburg. Pedeapsa maximă pentru infracțiunea de care este acuzat românul este de 5 ani de închisoare.

Cercetat în libertate de anchetatorii ieșeni

Autoritățile germane au luat legătura cu polițiștii din Iași pentru ca Ștefan Văzdoagă să poată fi tras la răspundere. Astfel, polițiștii l-au identificat pe bărbat, în localitatea Borșa, din comuna Vlădeni, și l-au reținut. Însă, a fost lăsat în libertate până la soluționarea definitivă a cauzelor aflate pe rolul Judecătoriei Iași. Tânărul nu a ajuns în custodia autorităților germane pentru că este anchetat în mai multe cauze la Iași. După ce situația sa va fi rezolvată, va avea de dat explicații pentru ce a făcut în Germania. 

Citește și: 

Doi șoferi români de TIR, prinși la furat de motorină de la colegi, într-o parcare din Germania

Record de infracţiuni pentru un șofer român de TIR

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net