Tânără de 19 ani, moartă după ce medicii i-au uitat un fragment de placentă în uter

Ultima actualizare:

    Tânăra născuse de o lună o fetiţă perfect sănătoasăfoto: captură video Pro Tv
Tânăra născuse de o lună o fetiţă perfect sănătoasăfoto: captură video Pro Tv

Caz revoltător la Brăila.Ana maria, o tânără mămică de doar 19 ani a murit la o lună după ce a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă. Autopsia a arătat că, după naștere, în uter i-a rămas un fragment de placentă care s-a necrozat. Spitalul a început o anchetă, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tânăra de 19 ani a născut natural, în urmă cu o lună, la Spitalul județean din Brăila. Săptămâna trecută a început să se simtă rău și să îi amorțească un picior. 

"De vineri i s-a făcut rău, a zis că o doare un picior foarte tare, până când n-a mai putut să meargă. Am chemat ambulanța, a zis să meargă la spital. Știau că este lăuză și n-au dus-o la maternitate, cum e regula. Au dus-o la Spitalul 3, acolo i s-au făcut raze și i-au zis că are discopatie lombară. I-au dat antiinflamatoare și au trimis-o acasă”, a povestit mama tinerei decedate, potrivit stirileprotv.ro.

Cum orele treceau şi tânăra se simţea tot mai rău, soţul ei a chemat din nou ambulanţa, care a ironizat-o pe fată şi i+ar fi spus să se interneze la Psihiatrie.

Ce diagnostice i-au pus medicii din Brăila

Discopatie lombară, sindrom post-partum, apoi meningită. Acestea au fost cele trei diagnostice puse de medicii din Brăila în cazul tinerei de 19 ani, care a încetat din viață fără că vreun doctor să înțeleagă ce se întâmplă cu ea.

"Mi-a zis că e suspectă de bacteria meningococ. Meningită. Așa și că ar fi bine să luăm preventiv toți și să îi facem și copilului tratament de profilaxie. Apoi au transferat-o la Terapie Intensivă, unde deja ea nu mai era conștientă, când au transferat-o”, a adăugat distrusă de durere mama fetei.

Șocant este ca, potrivit reprezentanților serviciului de medicină legală, după naștere, în uterul mamei ar fi rămas un fragment de 2 cm pătrați de placentă care a provocat septicemia.

"S-a dezvoltat o necroză uterină pe un mic fragment placentar restant aderent la zona fundică a uterului. Toată această poveste ignorată a generat drama care a dus la decesul fetei”, a exlicat dr. Gina Ilie, directorul Serviciului de Medicină Legală Brăila.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net