Tânără de 28 de ani internată în spitalul din Miercurea Ciuc după ce a fost atacată de un urs

Ultima actualizare:

    Ursoaica a atacat femeia după ce câinii de la stână i-au omorât un pui
Ursoaica a atacat femeia după ce câinii de la stână i-au omorât un pui

O tânără în vârstă de 28 de ani a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, după ce a fost atacată de un urs. Potrivit corespondentului Mediafax, tragicul eveniment a avut loc la o stână din apropierea comunei Siculeni, județul Harghita

Tânăra lucra, duminică, în curtea unei stâne situate într-o zonă împădurită între localitățile Siculeni și Satul Nou, iar la un moment dat a văzut că o ursoaică și puii ei se îndreaptă către staule.

Câinii de la stână au atacat animalele, iar unul dintre puii ursoaicei a fost omorât. Încercând să își apere puii, ursoaica a atacat femeia, mușcând-o de mâna dreaptă și zgâriind-o cu ghearele la un picior.

Femeia rănită a fost transportată la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, fiind apoi transferată la Spitalul de Boli Infecțioase de la Șumuleu-Ciuc, secție exterioară a SJU, unde este tratată antirabic.

"Pacienta are o plagă mușcată în regiunea radiocarpiană a mâinii drepte și mai multe escoriații la genunchiul stâng. Starea pacientei este bună și în prezent este internată la secția Boli Infecțioase, pentru tratament antirabic”, a declarat, luni, managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc.

Aceasta este pentru prima dată în acest an când urșii atacă un om în Harghita. După ce au ieșit din hibernare, urșii au atacat și ucis mai multe vite tinere pe islazurile comunale în localitățile Plăieșii de Jos, Cârța, Mărtiniș Odorheiu Secuiesc și Tulgheș.

Potrivit unei statistici a Agenției de Protecţia Mediului Harghita, anul trecut au fost înregistrate 242 de cazuri de pagube provocate de animalele sălbatice în județ, urșii fiind responsabili de aproximativ 200 dintre acestea. Tot anul trecut, urșii au atacat și rănit mai multe persoane din Harghita, în perioada recoltării

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net