Ţânţarii ucigaşi au făcut prima victimă

Ultima actualizare:
Iuliana Buruiană
Iuliana Buruiană

O femeie a văzut moartea cu ochii din cauza unei banale înţepături de ţânţar. Iuliana Buruiană spune că i s-a făcut rău şi s-a trezit la spital, unde medicii au reuşit s-o salveze în ultimul moment.

Iuliana Buruiană (37 de ani), din localitatea gălăţeană Smulţi, nu-şi aduce aminte când a fost înţepată de ţânţarul care i-a transmis virusul West Nile, din cauza căruia a făcut meningită.

„Cred că eram în curte. Deodată, m-am simţit foarte rău. Mă durea capul foarte tare şi nu puteam să stau pe picioare. Aveam şi temperatură. Soţul mi-a pus comprese cu oţet, dar degeaba. La un moment dat, am leşinat şi am ajuns la spital. Nu ştiam ce am. Nici prin gând nu mi-a trecut că de la o înţepătură de ţânţar pot să ajung în aşa hal", ne-a povestit femeia.


    Iuliana Buruiană
Iuliana Buruiană

Suspiciunile medicilor în ceea ce priveşte virusul West Nile s-au adeverit când a venit rezultatul analizelor de la Institutul Cantacuzino.

„Ieri, am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino. La internare, pacienta avea crize de epilepsie, dar am stabilit că nu este epileptică. Starea era gravă. A avut un debut atipic pentru meningita seroasă", ne-a declarat dr. Mihaela Ganea, infecţionist.

«Bolnavul se vindecă în 10 - 14 zile» Prof. dr. Emanoil Ceauşu,Institutul "Victor Babeş", Bucureşti

"În cele mai multe cazuri, prezenţa virusului West Nile în organism nu dă nici un simptom. Totuşi, virusul poate provoca meningită, semnele bolii fiind dureri de cap, fotofobie, febră şi vărsături. Nu există un tratament specific pentru această afecţiune, ci doar unul pentru eliminarea simptomelor.

În general, în 10 - 14 zile, pacientul se vindecă, cazurile grave apărând la persoanele în vârstă. Cel mai bine, însă, e să ne ferim de ţânţari. Purtaţi haine care să vă acopere corpul, folosiţi spray-uri împotriva ţânţarilor şi puneţi plase la geamuri".

Citeşte si:

Nu scăpăm de ţânţarii ucigaşi?

Ţânţarii-ucigaşi se ascund în subsoluri

Ţânţari ucigaşi la graniţa României

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net