Târg de Crăciun ca la Viena şi 845 de kilometri de beculeţe

Ultima actualizare:
Copiii sunt aşteptaţi la Casa Magică a lui Moş Crăciun
Copiii sunt aşteptaţi la Casa Magică a lui Moş Crăciun

Capitala a intrat în febra Sărbătorilor vineri, 30 noiembrie, odată cu deschiderea celui mai mare Târg de Crăciun din România şi aprinderea celui mai spectaculos iluminat de Sărbători din ultimii 25 de ani.

Cel mai mare Târg de Moş Crăciun s-a deschis vineri, 30 noiembrie, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Un târg de Sărbători care să reunească pe o scenă uriaşă cei mai tari artişti, 129 de căsuţe la care să vă întâmpine cei mai buni realizatori de produse hand-made şi reprezentanţi ai bucătăriilor din toate provinciile româneşti. Târgul şi-a deschis porţile vineri în Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi poate fi vizitat până pe 26 decembrie 2018, zilnic între orele 10:00 – 22:00, iar intrarea este gratuită. Organizatorii târgului se aşteaptă să îi treacă pragul peste 1 milion de vizitatori din ţară şi din străinătate.

A fost montată o iesle în care e reprodusă scena naşterii Domnului
A fost montată o iesle în care e reprodusă scena naşterii Domnului

Cu 24 de ore înainte de inaugurare, reporterii Click! i-au trecut pragul şi au descoperit un oraş al distracţiei. La toate cele 129 de căsuţe grupate pe categorii era vânzoleală mare, cu decoraţiuni şi produse de sezon, precum şi cu o zonă gastronomică unde se pot degusta preparate româneşti autentice.

Îngeraşii vor veghea Calea Victoriei
Îngeraşii vor veghea Calea Victoriei

Pentru copii, Casa Magică a lui Moş Crăciun este un tărâm extraordinar, un loc de poveste, unde Moşul şi elfii săi aşteaptă vizitele celor mici şi scrisorile cu dorinţe pentru cadourile de Crăciun. Pentru copii a fost amplasat un carusel, iar lângă el este un patinoar în aer liber pentru toate vârstele. Lângă ele a fost montată ieslea care redă scena naşterii lui Iisus, iar atracţia târgului este un spectaculos brad de Crăciun, înalt de 30 m, realizat din tone de crengi prinse pe un schelet de aluminiu.

La Piaţa Universităţii a fost montată Coloana Infinitului, din leduri
La Piaţa Universităţii a fost montată Coloana Infinitului, din leduri

Loredana Groza
Loredana Groza

La Târgul de Crăciun al Capitalei, bucureştenii şi turiştii care se află în căutarea unor cadouri inedite pentru cei dragi sau a unor produse tradiţionale româneşti vor fi întâmpinaţi zilnic, între orele 10.00 – 22.00, cu o varietate de produse: de la ornamente, jucării, ii, produse naturale de îngrijire, până la produse şi preparate realizate după reţete tradiţionale româneşti.

La târg vor fi organizate demonstraţii ale celor mai pricepuţi meşteşugari şi artişti plastici din România, care vor împărtăşi din secretele prelucrării sticlei şi lemnului.

Concerte în fiecare seară de la ora 18.00

Nu poate fi distracţie fără muzică, aşa că în fiecare seară, de la ora 18.00 la 23.00, pe scena târgului vor urca vedete din toate genurile muzicale: Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Bănică, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Direcţia 5, Viţa de Vie, Byron, Voltaj, Proconsul, Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Drăghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Leşe, Gheorghe Turda.

9 milioane de leduri luminează Capitala


    Doi elevi olimpici au aprins luminile în CapitalăFoto: Sever Gheorghe
Doi elevi olimpici au aprins luminile în CapitalăFoto: Sever Gheorghe

Iluminatul festiv de Sărbatori este în acest an dedicat Centenarului Marii Uniri. Aproximativ 9 milioane de beculeţe colorate şi ecologice (peste 700.000 şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri) împodobesc Capitala anul acesta. Cele mai multe leduri au fost puse pe Calea Victoriei, artera etalon a oraşului.

129 de căsuţe cu suveniruri vă aşteaptă la târg
129 de căsuţe cu suveniruri vă aşteaptă la târg

Este pentru prima oară în ultimii 25 de ani când Primăria Capitalei îşi face singură iluminatul. Piesa de rezistenţă va fi copia din leduri a monumentului «Coloana Infinitului», care măsoară 12 metri înălţime, o greutate de 110 kilograme şi este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piaţa Universităţii.

Lângă bradul înalt de 30 de metri este un patinoar
Lângă bradul înalt de 30 de metri este un patinoar

Alte elemente tradiţionale din leduri vor fi: femei cu tulnic (figurine unicat, de 3,5 metri înălţime, pictate manual), figurine de 3 metri reprezentând perechi de dansatori în horă, îmbrăcaţi în straie populare, precum şi elemente care amintesc de Regalitate. Iluminatul de Sărbători a fost aprins vineri seară, la ora 19.00, de la Târgul de Crăciun al Bucureştiului, din Piaţa Constituţiei. Cei care au făcut lumină au fost doi elevi olimpici la Franceză şi Matematică.

Ce puteți face în weekend

În acest an Centenar, pentru sfârșitul de săptămână care include și Ziua Națională, autoritățile din toată țara se întrec în evenimente.

  • 1 Decembrie va fi marcat, la Bucureşti, prin parada militară care va începe la ora 10.00 şi va avea ca punct central Piaţa Arcul de Triumf. Vor participa aproximativ 4.000 de militari cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, precum şi 500 de militari străini. 
  • De Ziua Naţională a României o defilare impresionantă va avea loc în orașul Unirii, la Alba-Iulia, unde vor bate pas de defilare 1.600 de persoane. Vor mai participa 150 blindate şi 23 de aeronave militare. 
  • Pe 1 și 2 decembrie, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Palatul CEC și Palatul de Justiție vor deveni suport pentru proiecții laser între orele 18.00-23.00.
  • Bucureştenii sunt invitaţi la un spectacol ce va avea loc sâmbătă, 1 decembrie 2018, ora 17.00, în Parcul Obor. Pe scenă vor urca: Floarea Calotă, Niculina Stoican, Cornelia și Lupu Rednic, Petrică Mîțu-Stoian, precum şi taraful Daniela şi Ştefan Marinache.

Doi elevi olimpici au aprins luminile în Capitală
Doi elevi olimpici au aprins luminile în Capitală
  • Grupul american Pink Martini va susţine, la Bucureşti, două concerte, pe 1 şi 2 decembrie, începând cu ora 20.00. Nicoleta Nucă va fi invitata specială a show-ului de sâmbătă, iar Loredana, a celui de duminică. Biletele costă între 130 de lei și 290 de lei.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net