Călin Popescu Tăriceanu a declarat în urmă cu puțin timp că grupurile PSD, ALDE și UDMR au avut astăzi, 19 iunie, două reuniuni unde au discutat direcția pe care trebuie să o aibă moțiunea de cenzură care va fi votată miercuri, 21, iunie.


Călin Popescu Tăriceanu a confirmat de altfel ce a declarat și Liviu Dragnea, liderul PSD și anume că UDMR nu a luat momentan o decizie cu privire la moțiunea de cenzură, dar liderul ALDE de aisgură că alianța sa și PSD au împreună o majoritate „confortabilă” pentru a trece moțiunea, fără ajutorul UDMR:

  • „Am participat la o reuniune în trei împreună cu partenerii PSD și UDMR la discuții referitoare la situația politică și soluționarea crizei în care suntem. Atitutindea și decizia pe care o va lua UDMR o vom afla după ce vom discuta în grupurile parlamentare. Ei și-au arătat o dispomnibilitate să nu fie o piedică în decizia majorității.”
  • „Există o majoritate care susține moțiunea de cenzură fără să fie nevoie de UDMR. De aceea, simt nevoia să fac un apel la o minimă luciditate și responsabilitate din partea lui premierului Grindeanu pentru a detensiona situația. Cred că ar face bine să reflecteze cu responabilitatea pe care o incubă funcția pe care o are. Această formulă de confruntare nu e oportună.”
 
 
Loading...