Tăriceanu, în război cu toată lumea. A dat de pământ cu DNA și SRI

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu a fost aplaudat de colegii din coaliția PSD-ALDE
Călin Popescu Tăriceanu a fost aplaudat de colegii din coaliția PSD-ALDE

Tema coruției și a războiului împotriva acestui flagel l-au scos din minți pe președintele Senatului. Tăriceanu consideră că fenomenul corupției caracterizează toate instituțiile publice de la noi, în special pe cele care susțin că luptă pentru combaterea lui. Acesta a acuzat Opoziția că se face că luptă împotriva acestui flagel.

„Doamna preşedinte interimar de la PNL a venit cu această temă recurentă a corupţiei. Eu sunt foarte bucuros că o preocupă acest subiect, dar aş vrea ca în egală măsură, pe lângă problema pe care a semnalat-o, să se preocupe de starea justiţiei, de modul defectuos în care funcţionează anumite instituţii ale statului, de corupţia care este chemată a fi combătută de instituţii care sunt ele însele corupte. Şi aici mă refer, din păcate, la DNA, la SRI, la ANI, la ANAF şi culminează acest fenomen grav de corupţie, din păcate, a preşedintelui României. Deci, vă rog foarte mult, suntem oricând dispuşi să facem o discuţie şi pe acest subiect. Dar nu partizană, discutăm despre tot”, a declarat, în faţa plenului Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu.

Șeful Senatului a dat de pământ cu instituțiile statului român inclusiv într-un interviu acordat BBC. El le-a spus jurnaliștilor britanici că DNA și SRI au ele însele o problemă majoră de credibilitate.


    Acesta este articolul postat de BBC pe pagina web oficială, în care Călin Popescu Tăriceanu vorbește de rău instituțiile de forță din România
Acesta este articolul postat de BBC pe pagina web oficială, în care Călin Popescu Tăriceanu vorbește de rău instituțiile de forță din România

La ieșirea din sala de plen, Tăriceanu și-a vărsat furia pe jurnaliști, pentru obrăznicia de a se erija în purtători de cuvânt ai celor care au protestat zile la rând în stradă.

Tăriceanu a fost întrebat despre solicitările „oamenilor” pe tema codurilor penale, „care consideră că subiectul nu este încheiat”, pentru că măsurile ar urma să se regăsească în proiecte de lege. Preşedintele Senatului l-a întrerupt pe jurnalistul care punea aaceastă întrebare: „Cine, ce înseamnă oamenii? Sunteţi cumva delegat de cineva? Dacă aţi avea o delegaţie din partea unui grup atunci, sigur, nu am nicio problemă. (...) Haideţi fiecare să ne facem meseria în mod corect. Adresaţi-vă întrebarea, nu trebuie să îmi spuneţi... Dumneavoastră, eu bănuiesc că reprezentanţi un post de radio sau de televiziune. Vorbiţi ca ziarist şi nu am niciun fel de problemă şi vă răspund”, a spus şeful Senatului.

Jurnaliştii au insistat să obțină un răspuns la suspiciunea celor din stradă, conform căreia protestatarii susţin că prevederile din OUG 13 se vor regăsi într-un proiect de lege.

„Dar să ştiţi că nu puteţi dumneavoastră să contestaţi dreptul unui parlamentar, dacă vrea să depună un proiect de lege. Depăşim orice discuţie rezonabilă”, a replicat Tăriceanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net