Drama familiei românului mort în Cehia: «Tata trimitea bani pentru terminarea casei»

Ultima actualizare:

    Doi dintre românii morți sunt din Prahova, iar doi sunt din Dâmbovița
Doi dintre românii morți sunt din Prahova, iar doi sunt din Dâmbovița

Tragedie în Cehia! Şase persoane, dintre care cinci români, şi-au găsit sfârşitul în urma unei explozii produse joi  dimineaţă, la o uzină chimică din localitatea Kralupy, lângă Praga. Doi dintre ei sunt din Dâmboviţa şi doi din Prahova. Cu toţii plecaseră în căutarea unui trai mai bun, iar acum vor reveni acasă în coşciug.

Rudele românilor care au pierit în deflagraţia din Cehia sunt devastate. Familia lui Constantin Brânzaru (55 de ani), ucis de explozie, acuză autorităţile din ţara noastră că n-a fost anunţată. Rudele spun că s-au interesat la Ambasada României din Cehia, de unde au primit confirmarea teribilei veşti, scrie adevarul.ro.“Lucra de mulţi ani acolo. Am apucat să vorbesc cu el ultima dată acum o săptămână”, povesteşte, cu vocea stinsă, Ionuţ Brânzaru, fiul victimei. 

“Am aflat despre accident de la Ambasadă, după ce ne-am interesat noi. Am înţeles că de repatriere se va ocupa firma de acolo. Tata lucra în condiţii periculoase. Făcea cazane pentru centrale termice. Mai venea acasă şi apoi pleca. Muncea cu contract şi trimitea bani pentru terminarea casei”, adaugă Ionuţ.   

Şi fratele lui Constantin Brânzaru e răvăşit: “Noi am aflat de la televizor. Acum şase săptămâni ne-a murit şi mama. Acum mi-a murit şi fratele. Nu ne-a anunţat nimeni, am sunat noi la ambasadă şi ne-au confirmat că e mort. Soţia sa ştie că e la spital, nu că e mort. Când a auzit despre explozie, i s-a făcut rău şi a dus-o salvarea la spital”.   

Ion Pandele (47 de ani), din comuna Tinosu (Prahova), era lăcătuş şi lucra de zece ani în uzina care produce cauciuc sintetic şi polistiren.

Omul intenţiona să se întoarcă în ţară, mai ales că reuşise să-şi construiască o casă din banii câştigaţi peste hotare, dar n-a mai apucat.

Florea Pandele, tatăl victimei, a aflat despre tragedie joi seară, anunţat de celălalt fiu al său, şi el angajat în Cehia, la o fabrică situată la 100 de kilometri de rafinăria unde a avut loc explozia.

”Ion era un băiat liniştit, muncitor şi cinstit. Mai am un băiat acolo, el ne-a dat vestea. Ion era respectat acolo. Cunoştea bine limba, era bine văzut de patron, avea şi cetăţenie”, oftează tatăl.

Mesaje de condoleanţe de la preşedinte şi premier

Doi dintre românii morţi în deflagraţia din Cehia provin din Prahova, iar doi sunt din Dâmboviţa. Potrivit autorităţilor române, aceştia sunt Ion Pandele (47 de ani), din localitatea prahoveană Tinosu, Marian Iulian Mihăilescu (31 de ani), din Ploieşti, Constantin Brânzaru (55 de ani), din Chirca (Dâmboviţa) şi Georgian Cătălin Ştefan (24 de ani), din Titu (Dâmboviţa). 

Numele celui de-al cincilea român decedat în explozie n-a fost dat încă publicităţii.  Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe familiilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net