Tatăl fetiței pipăite de bărbatul mort după intervenția jandarmilor din Suceava: „Nu pot decât să le mulțumesc!”

Ultima actualizare:

    Modul în care echipajul de jandarmi a acționat a fost criticat de multe vociFoto: captură video
Modul în care echipajul de jandarmi a acționat a fost criticat de multe vociFoto: captură video

Un bărbat acuzat că a agresat sexual o fetiță de 13 ani a murit după o intervenție în forță a jandarmilor. Suspectul de 55 de ani a opus rezistență, astfel că a fost imobilizat cu spray lacrimogen. Imediat, bărbatul a leșinat și a ajuns în comă la spital, iar la câteva ore și pierdut viața.

Familia fetiței pipăite de suspect a fost cea care a alertat autoritățile la 112. Întreaga scenă s-a petrecut la un festival de folclor din Suceava. Deși intervenția jandarmilor a fost catalogată drept una controversată de multe voci, tatăl copilei susține că aceștia au procedat foarte corect. Bărbatul a vorbit și despre starea fetiței, menționând că o va duce la psiholog după cele întâmplate.

„Dacă ești nevinovat, nu fugi!”

„Noi (n.r. - părinţii) stăteam la masă, la terasă. Stăteam la o teresa care se afla la 20 de metri de scenă. A venit copilul plângând, fetiţa, şi mi-a spus că este o persoană care se uită la ea, o atinge. A avut un comportament deplasat. M-am ridicat de la masă, am luat fetiţa. Între terasă şi scenă era un echipaj al jandarmeriei. M-am dus la jandarmi şi le-am spus cele întâmplate. Am plecat cu domnii de la jandarmerie pentru a identifica persoana. Fetiţa mi-a arătat persoana. Domnii l-au rugat să se legitimeze şi să-i urmeze, la care individul a luat-o la fugă. Dacă eşti nevinovat, nu fugi. Atunci jandarmii au fugit după individ. Au reuşit să-l ajungă din urmă. I-au spus să se potolească, să stea pe loc. Nu a vrut să colaboreze. După care jandarmii au încercat să-l imobilizeze”, a spus tatăl fetei. El a adăugat că fiica sa este extrem de afectată de cele întâmplate. În noaptea de vineri spre sâmbătă nu a dormit, „a stat cu ochii în tavan”. Nu pot decât să le mulţumesc jandarmilor. Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva grav cu copiii noştri ca să acţionăm. Oricum trebuie să-mi duc fata la psiholog”, a povestit tatăl fetiței, pentru adevarul.ro. Individul de 55 de ani era cercetat într-un dosar penal deschis anul trecut pentru coruperea sexuală a minorilor.

Intervenția jandarmilor este anchetată acum de Parchetul Militari Iași. Spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate și niciodată direct în față, potrivit ghidului de intervenție profesională al Jandarmeriei.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net