Tătaru: «În București vor fi testate 10.000 de persoane». Cine va avea prioritate

Ultima actualizare:

    Ministrul Nelu Tătaru spune că nu crede că vom scăpa de starea de alertăfoto: Inquam Photos
Ministrul Nelu Tătaru spune că nu crede că vom scăpa de starea de alertăfoto: Inquam Photos

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat cum vor fi testați bucureștenii pentru noul coronavirus și ce speră să obțină cu ajutorul acestui program pilot derulat împreună cu Primăria Capitalei. De asemenea, Tătaru a vorbit despre situația dramatică de la Spitalul de Urgențe Suceava.

În București vor fi testați pentru coronavirus, pentru început, 10.000 de oameni în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Primăria Capitalei, a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Hotnews.

Noul ministru al Sănătății a spus că, în felul acesta, speră să obțină "o previziune și o evoluție a pandemiei la nivel de București, urmând ca secundar să fie testată, în limita capacității de testare și a simptomatologiei pe care o manifestă fiecare, și o mare parte din populației".

Criteriile de testare rămân cele anunțate săptămâna aceasta de Institutul Național de Sănătate Publică, "dar vom accentua suplimentar cu cadrele medicale - cei care sunt contacți și contacți ai contacților - cu persoanele din grupele de risc, cu persoane instituționalizate (în carantină și izolare - n.red.)", a menționat noul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru: Spitalul de Urgențe Suceava poate fi redeschis, dar rămâne problema resursei medicale

Nelu Tătaru a fost chemat de urgență de la Suceava, pentru a prelua Ministerul Sănătății, în urma demisiei lui Victor Costache. La Suceava, fostul secretar de stat a analizat situația dramatică de la Spitalul de Urgențe, unde nu mai puțin de 170 de cadre medicale și pacienți au fost confirmați cu noul coronavirus. Mai mult, 8 dintre cele 18 decese provocate de Covid-19 au fost înregistrate la pacienți care au fost internați aici.

Citește și:

Cum a reușit Germania să aibă o rată de mortalitate atât de mică, deși nu a instituit carantină totală! Chiar și experții sunt nedumeriți

"După ce am văzut la Suceava, trebuie să ne ancorăm mai mult în realitatea pe care o avem în teren în acest moment. Dacă ne referim la Suceava, avem un conglomerat de nereguli care au dus la această transmitere accentuată a virusului - de la un personal medical care a fost descoperit pe partea de materiale de protecție, a fost descoperit ca informare și ca pregătire pentru un caz suspect, de la cazul în sine care a omis să spună sau nu a vrut să spună contextul epidemiologic, de la un traseu pe care l-a avut ancheta epidemiologică, în care au fost testări făcute în grup fără o anchetă prealabilă, fără a vedea care sunt adevărații contacți, și atunci diseminarea s-a făcut cum s-a făcut", a declarat Tătaru, pentru sursa citată.

Noul ministru al Sănătății a susținut că spitalul poate fi redeschis în 48 de ore, după ce a fost dezinfectat, însă rămâne problema resursei medicale "până nu se întoarce din izolarea voluntară, până nu se vindecă cei care sunt pozitivi". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net