Valer Novac, ucis de impactul maşinii cu un cal. Era unul dintre cei mai buni piloți de elicopter

Ultima actualizare:

    Valer Novac, un as în aviaţie, şi-a găsit sfârşitul pe şosea  Foto: Facebook
Valer Novac, un as în aviaţie, şi-a găsit sfârşitul pe şosea Foto: Facebook

Dramă în Prahova! Valer Novac (63 de ani), considerat unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de elicopter din România, a murit sâmbătă dimineaţă, într-un accident rutier. Maşina condusă de el a fost găsită la ieşirea din oraşul Mizil, pe câmp, la o sută de metri distanţă faţă de drum şi după mai bine de o oră de la producerea accidentului.

Poliţiştii din Prahova au intervenit, sâmbătă dimineaţă, 3 octombrie, la ora 6.30, în apropiere de Mizil, unde mai mulţi cetăţeni au observat o maşină avariată în mijlocul câmpului. Autoturismul Skoda era lovit în partea din faţă şi avea avariile pornite.

”Din primele cercetări a reieşit faptul că un bărbat de 63 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 1B din direcţia Mizil către Buzău, nu ar mai fi putut evita impactul cu o cabalină, posibil lăsată nesupravegheată, care a pătruns pe sensul său de mers, intrând în coliziune frontală. Ulterior, autoturismul a părăsit partea carosabilă oprindu-se pe un teren agricol. În urma accidentului a rezultat decesul bărbatului aflat la volan”, a anunţat Poliţia Prahova. 

Potrivit unor surse, accidentul în care a murit pilotul Valer Novac s-a petrecut sâmbătă dimineaţa, în jurul orelor 5.00, dar poliţiştii au fost sesizaţi de către trecători o oră şi jumătate mai târziu. Calul a fost găsit mort pe stradă, astfel că proprietarul animalului ar putea fi acuzat de omor din culpă, fiindcă l-ar fi lăsat nesupravegheat.

«A fost un om de mare caracter»

Anchetatorii merg şi pe varianta ca pilotul să fi adormit la volan sau să i se fi făcut rău. Aceasta ar fi una dintre explicaţiile pentru care maşina să fi ajuns atât de departe pe câmp, la peste o sută de metri distanţă faţă de drum. Legiştii  vor stabili dacă şoferul a suferit un infarct sau dacă decesul a survenit în urma izbiturii puternice. 

Valer Novac avea peste 10.000 de ore de zbor, motiv pentru care era numit ”tăticul elicopterelor”, arată adevarul.ro. Sute de mesaje de condoleanţe au fost postate pe pagina sa de Facebook. ”Pilotul şi instructorul de aviaţie Valer Novac, adevărat maestru al manşei elicopterului, ne-a părăsit prematur la numai 63 de ani. A fost un om de mare caracter şi cu o mare dragoste pentru aviaţie. Publicul larg l-a cunoscut prin spectaculoasele sale evoluţii acrobatice în mitingurile aviatice din România”, scrie Mihai Grecea, pe pagina de Facebook a pilotului.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net