Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că taxa de pod între Feteşti şi Cernavodă se va plăti, de la 30 aprilie. Taxa poate fi achitată în staţiile OMV Petrom, MOL România şi Rompetrol, prin SMS sau în numerar la staţia de taxare Feteşti.


Persoanele care trec podurile peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă cu autovehiculul trebuie să achite o taxă cuprinsă între 13 lei (TVA inclus) pentru o trecere şi 1.584 de lei pentru 20 de treceri, însă tarifele variază în funcţie de tipul vehiculului.

Tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Feteşti şi Cernavodă (peaj) poate fi achitat la distribuitorii autorizaţi sau prin SMS (la numărul 7577, valabil în toate reţelele de telefonie) înainte de utilizarea podurilor sau până la sfârşitul zilei următoare trecerii, se arată într-un comunicat al CNADNR.

În cazul achitării peajului prin aceste modalităţi, valabilitatea sa este de 12 luni pentru utilizare.

Pentru plata la staţia de taxare Feteşti, autovehiculele trebuie să treacă pe la porţile prevăzute cu bariere şi agenţi care încasează taxa.

CNADNR atrage atenţia celor care cumpără peaje să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de distribuitorii autorizaţi ai companiei de drumuri, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora.

Prin SMS se poate achiziţiona peajul doar pentru o trecere şi doar pentru vehicule înmatriculate în România, iar solicitarea trebuie să fie făcută pe teritoriu ţării. Utilizatorul va fi informat printr-un răspuns la SMS în privinţa costului total de achitat.

 
 
Loading...