Taximetriştii protestează în Piaţa Constituţiei. Vor să scape de concurență

Ultima actualizare:

    Sute de taximetriști protestează în Piața Constituției din Capitală. Vor să scape de concurențăFOTO: adevarul.ro
Sute de taximetriști protestează în Piața Constituției din Capitală. Vor să scape de concurențăFOTO: adevarul.ro

Încă de la ora 10.00, în Piața Constituției s-au adunat sute de taximetre. Șoferii de taxi protestează astfel împotriva concurenței.

Taximetriştii care protestează în centrul Capitalei cer adoptarea unui proiect de modificare a Legii taximetriei prin care aplicaţiile prin care se comandă maşini, precum Clever Taxi, Taxify, dar şi Uber, vor putea fi operate doar de firmele de taximetrie, scrie adevarul.ro.

Scopul declarat al proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei este acela de a reglementa aplicaţiile de ride-sharing.

”În ultimii ani, piaţa serviciilor destinate populaţiei, este într-o permanentă schimbare ca urmare a dezvoltării tehnicii şi tehnologiilor moderne, fiind în creştere utilizarea programelor de software, a aplicaţiilor web sau a aplicaţiilor mobile, în scopul satisfacerii nevoilor zilnice, este necesar ca şi piaţa serviciilor de taxi să fie adaptată noilor cerinţe.  Însă, prevederile actuale privind activitatea de dispecerat taxi permit prestarea în fapt, a acestei activităţi fără autorizaţiile prevăzute de lege, fiind dezvoltate aplicaţiile taxi, care funcţionează întocmai ca nişte dispecerate taxi. Datorită acestor aplicaţii taxi, concurenţa pe această piaţă este denaturată prin comercializarea acestor aplicaţii taxi, fără acordul transportatorilor autorizaţi de taxi şi/sau a dispeceratelor de taxi“, se arată în nota de fundamentare a proiectului.   

Nicuşor Dan, fost candidat la Primăria Capitalei, a venit să vorbească cu taximetriştii despre regulamentul care îi visează direct. Taximetriştii îi reproşează lui Nicuşor Dan că şoferii de Uber le fură clienţii şi locurile de parcare, scrie adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net